Сега Пекин е дом на повече милиардери от всеки друг

...
Сега Пекин е дом на повече милиардери от всеки друг
Коментари Харесай

Пекин вече е с повече милиардери от всеки друг град

Сега Пекин е дом на повече милиардери от всеки различен град в света , съгласно последния годишен лист на богатите на Forbes, представен от БиБиСи.

Китайската столица добави 33 милиардери предходната година и в този момент е хазаин на 100 , заяви бизнес списанието. Вече побеждава Ню Йорк, в който живеят 99 милиардера .

Бързото ограничение на Covid-19 от Китай, възходът на софтуерните компании и фондовите пазари му помогнаха да заеме първо място.

Въпреки че Пекин в този момент има повече милиардери от Голямата ябълка, общата чиста стойност на милиардерите в Ню Йорк остава 80 милиарда щатски $ по-голяма от тази на техните сътрудници в Пекин.

Най-богатият гражданин на Пекин е Джан Имин , създателят на приложението за шерване на видео TikTok и основен изпълнителен шеф на компанията ByteDance. Неговата чиста стойност се удвои до 35,6 милиарда $ .

За разлика от това, най-богатият гражданин на Ню Йорк, някогашният кмет Майкъл Блумбърг , има положение на стойност 59 милиарда $ .

Китай, дружно със Съединени американски щати имат софтуерни колоси, които стават още по-големи по време на пандемията, защото от ден на ден хора пазарят онлайн и търсят източници на развлечение .

Това докара всеобщо основаване на персонално благосъстояние за създателите и акционерите на тези софтуерни титани.

Китай, в който Forbes включи Хонконг и Макао в своите числа, добави повече милиардери в листата от която и да е друга страна в международен мащаб, с 210 нови милиардера.

Половината от новите милиардери в Китай са спечелили от индустриални или софтуерни инициативи , а в този момент имат и жена милиардер Кейт Уанг, която завоюва от електронни цигари.

С 698 милиардера Китай се доближава към Съединени американски щати, които към момента водят със 724 милиардери .

Рекордни 493 нови милирадера се причислиха към листата в международен мащаб предходната година , почти един нов милиардер на всеки 17 часа, съгласно Forbes.

Индия има третия максимален брой милиардери - 140 .

Общо 1149 милиардери от Азиатско-Тихоокеанския район имат стойност от $4,7 трлн., спрямо $4,4 трлн . в Съединени американски щати .

Джеф Безос , създател и основен изпълнителен шеф на Amazon, остава най-богатият човек в света за четвърта поредна година . Неговата чиста стойност набъбна с $64 милиарда до $177 милиарда предходната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР