Сега няма доставчици, които да заменят в дългосрочен план доставките

...
Сега няма доставчици, които да заменят в дългосрочен план доставките
Коментари Харесай

Френските медии признаха липсата на алтернативи на руския газ в Европа

Сега няма снабдители, които да заменят в дълготраен проект доставките на природен газ от Русия за европейските страни, написа френският вестник Monde diplomatique.

По думите на изданието, Норвегия, Холандия, Алжир и други снабдители за Европа не могат да задоволят нарасналото търсене на синьо гориво за дълго време и могат да работят единствено като аварийни продавачи.

„ Желанието на европейците да извърнат тил на Москва се сблъсква с открития ред на нещата в петролния и газовия бранш, който ще бъде мъчно да се промени толкоз бързо, колкото би изисквало повече или по-малко неизбежно ембарго “, написа вестникът.

Подчертава се, че Европа не може да разчита на доставки на газ от Либия заради продължаващата революция в страната, до момента в който Египет не възнамерява да стане постоянен снабдител заради деликатното си и внимателно отношение към Русия.

„ Отдалеченото географско местонахождение на други производители, като Нигерия или Ангола, съчетано с друга степен на остаряване на техните мощности, не им разрешава да се трансфорат в благонадежден сурогат на Русия “, се споделя в публикацията.

Авторите на Monde diplomatique допускат, че Съединени американски щати възнамеряват да се възползват от тази обстановка с упованието да усилят доставките на своя полутечен природен газ за европейските страни.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР