Сега не е моментът за отмяна на мерките в Източна

...
Сега не е моментът за отмяна на мерките в Източна
Коментари Харесай

СЗО: Не отменяйте мерките в Източна Европа

Сега не е моментът за анулация на ограниченията в Източна Европа, разгласи районният шеф на СЗО за Стария континент Ханс Клуге през днешния ден.

Причината - равнището на имунизация е прекомерно ниско и случаите на COVID-19 в района още порастват.

" Тези ограничения включват отбягване на пренаселени места, носене на маски на закрито, възстановяване на вентилацията и потребление на бързи проби за ранно идентифициране на случаите ", изясни Клуге.

И даде за образец двойният растеж на случаите в шест страни - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Русия и Украйна.

" Призовавам държавните управления, здравните управляващи и съответните сътрудници да проучат деликатно локалните аргументи, влияещи върху по-ниското търсене и приемане на имунизацията. И да разработят незабавно приспособени интервенции за повишение на % на имунизиране въз основа на характерните за подтекста данни ", съобщи той.

Като образец за ниските равнища на имунизация, изключително при здравните служащи, Клуге даде България, Грузия и Северна Македония. У нас под 40% от здравните служащи са получили най-малко една доза ваксина.

По-малко от 40% са и хората над 60 години са приключили серията ваксини в Босна и Херцеговина, България, Киргизстан, Украйна и Узбекистан, акцентира той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР