Сега моето дете ще гние, а този полицай ще си

...
Сега моето дете ще гние, а този полицай ще си
Коментари Харесай

Майката на застреляния в София: Сега моето дете ще гние, а този полицай ще си живее

" Сега моето дете ще гние, а този служител на реда ще си живее ", съобщи майката на простреляния от полицай Светльо Младенов Мария Богданова.

Два дни след случая, при който служител на реда простреля 18-годишно момче, което след това умря приказва майката младежа. Тя описа, че Светльо в никакъв случай не е бил нападателен.

" Защо простреля детето ми като едно куче? Дори и да е направил нещо. Не стоя и не споделям, че е прав. Не може да отнемаш човешки живот, в случай, че това е едно дете на 18 години с голи ръце. Детето ми не беше бандит, апаш ".

Това сподели майката на убития от полицейски патрон Светльо Младенов. Той е бил гонен от чиновници на Министерство на вътрешните работи поради нахлуване и кражба, които направил по-рано денем. Бил е предизвестен четири пъти, след което е бил прострелян с персонално оръжие на служителя на реда.

Филип Гунев някогашен зам.-министър на вътрешните работи Според него е значим подробност, че обирът е бил часове по-рано, а не директно преди преследването от служителя на реда и стрелбата. Той изясни, че стрелковата подготовка в България се движи към минимума, както и че тук служителите на реда имат по 8 патрона годишно за подготовка, предава бТВ.

Проф. Калин Гайдаров - някогашен шеф на Института па логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, разяснява, че в такава екстремална обстановка е доста мъчно да се вземе решение по какъв начин да се работи, тъй че да не се нарушат правила, само че и служителят на реда да извърши дълга си.

" Убеден съм, че в тази ситуация полицейските чиновници са подходили на терен вярно, за разлика от доста хора, които се изричат, че видите ли, служителят на реда не би трябвало да стреля ", разяснява юрист Иво Найденов. Според него и Гунев няма експлицитна възбрана служители на реда да стрелят с персонално оръжие.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР