Сега минаха дни, откакто израелските сили влязоха в болница Ал-Шифа

...
Сега минаха дни, откакто израелските сили влязоха в болница Ал-Шифа
Коментари Харесай

Боуен: Исканията за прекратяване на огъня ще растат без доказателство за централата на Хамас в Ал-Шифа

Сега минаха дни, откогато израелските сили влязоха в болница Ал-Шифа в град Газа и какво наподобява това, което се случва в петък, е, че те не престават да търсят доказателства, че това е основен команден център на Хамас.

Трябва да помним, че в болничното заведение няма самостоятелен контрол; публицистите не могат да се движат свободно в Газа и всеки, който репортира от уеб страницата, работи под егидата на израелската войска., не считам, че е безапелационен във връзка с типа реторика, която израелците използваха по отношение на ситуацията в болничното заведение, което предполагаше, че това е нервозен център за интервенцията на Хамас.

Ако там е имало нервозен център - и има спекулации за тази опция от 2014 година - тогава израелците към момента не са разкрили дефинитивни доказателства за съществуването му на външен свят.

Това, което беше намерено, включва някои автомати Калашников - те са постоянно срещани в Близкия изток - вход на тунел, от който има доста в Газа, някои военни униформи и минирано транспортно средство.

Откриването и доказателствата за главен щаб на Хамас под болничното заведение, несъмнено, към момента е допустимо.

В края на краищата болничното заведение е издигната от израелците през 70-те години на предишния век по време на техния цялостен надзор над територията и това е огромно място, което ще отнеме време да обширно претърсете.

Добре знае се, че израелските архитекти, които са проектирали Al-Shifa, са включвали обширни изби.

Много каране на Al-Shifa

Възможно е също израелците са разкрили нещо и заради свои лични аргументи - може би военни или сигурност - са решили да не го разкриват към момента.

Защо това би било по този начин, не е ясно - Израел има доста яхти на Al-Shifa.

От началото на тази война на 7 октомври, когато изненадващо нахлуване, подхванато от Хамас, умъртви към 1200 души, най-вече израелски цивилни, се споделя, че достигането до болничното заведение е една от главните му цели.

Доказването, че Хамас употребява медицинските уреди в Газа за покриване на интервенциите си, е основна цел на Израел и това е обвиняване, което Хамас неведнъж отхвърля.

Основното опрощение на Израел за убийството на толкоз доста хора в Газа - повече от 11 500 за повече от месец, съгласно последните данни на ръководеното от Хамас здравно министерство на територията - е, че Хамас ги е употребявал като човешки щитове.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи в изявление в четвъртък вечерта, че Хамас има боен команден център в болничното заведение.

Той също по този начин показва това, което назова " мощни индикации ", че заложници също са били държани там, откакто израелските отбранителни сили споделиха, че тялото на 65-годишния остарялата Йехудит Вайс, която беше отвлечена от вкъщи си в Беери покрай границата с Газа, беше открита в къща покрай Ал-Шифа.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР