Сега когато пожелавам мир, вече осъзнавам какво наистина е това,

...
Сега когато пожелавам мир, вече осъзнавам какво наистина е това,
Коментари Харесай

Треньорът на Пирин О. Бабич: Оцеляването зависи единствено от нас

Сега когато поисквам мир, към този момент съзнавам какво в действителност е това, съобщи Олександър Бабич

Пирин е в серия от 5 следващи мача без загуба – 2 победи и 3 равенства, което дава вяра, че и този сезон ще успее да резервира елитния си статут. „ Тема Спорт “ се свърза с украинския треньор на благоевградчани Олександър Бабич, който даде първото си изявление за вестник точно пред нашата медия. В него той приказва както за „ войната на терена “, по този начин и за действителната.

Г-н Бабич, по какъв начин се развива Пирин във вашите очи? Движи ли се по линията, по която очаквате?

– Мога да кажа с убеденост, че към този момент разбираме какви са мощните ни страни и върху какво би трябвало да работим! Всеки мач дава информация, която би трябвало да се проучва вярно и да се извърши нужната работа, с цел да се поправят грешките. Може да се каже, че скърбя за семейството на Хебър (1:1). Създадохме нужните положения, само че по този начин и не достигнахме до успеха.

Вярно е, че не сме губили отвън Благоевград. У дома обаче мислиш само за триумфа. Това те кара да го преследваш до дъно, само че не всеки път успяваш. Затова и е забавно.

Какъв е таванът на Данило Полонский, който дойде от Трета лига, само че към този момент прави усещане?

– Видно е, че се усъвършенства от мач на мач. Има още доста работа, само че към този момент можем да кажем, че във връзка с изобретателните дейности в офанзива той ни оказва помощ доста. В Пирин има технични футболисти, които умеят и обичат да играят с топката, само че ние не всеки път използваме вярно скоростта им. Сега работим върху това и се опитваме да мислим по същия метод отиграванията в пеналта.

Предстои тежка серия против Славия, Лудогорец, ЦСКА и Черно море. С какъв актив може да излезете от тези мачове?

– Беше доста значимо, че победихме Етър, който бе като ранено животно. Едва по-късно насочихме вниманието си към другите тимове.

Имате ли и нотка подозрение, че Пирин няма да успее да резервира мястото си в елита?

Янаки ДИМИТРОВ, " Тема спорт "

– Сигурен съм, че си

вършим работата

почтено и добре

И по този метод ще запазим мястото си в Първа лига. Към днешна дата оцеляването зависи само от нас. Ние имаме вяра, че можем да реализираме триумф против всеки тим.

Максим Ковальов, Андрей Йорданов, Иван Тасев, Юго Комано – все играчи, към които се шуми…

– Всички те имат капацитет и могат да доближат още по-високо равнище. Но страхотният футболист играе поредно, на висота всеки мач – към това те би трябвало да се стремят в този момент, с цел да надграждат. Много се веселя, че даже национални селекционери обърнаха внимание на наши играчи – Андрей Йорданов бе в състава на България, а Ягодинкис в този на Латвия. Това значи, че сме на прав път.

Какво ви прави усещане в българското състезание?

– Тук има доста положителни и готови футболисти. Включително и качествени задгранични играчи, които показват добър футбол. Радвам се, че

малко мачове

приключват 0:0

Отборите играят нападателно и означават доста.

Какво съпоставяне бихте създали с украинското състезание преди съветската инвазия?

– В Украйна има повече тактически и силов футбола, тук е по-отворен и непредвидим.

Как гледате на Кривбас? Положихте основата на тим, който дръзва да оспорва водачеството на грандовете Шахтьор Донецк и Динамо Киев?

– Отборът прави крачка напред всяка година и се развива на всички равнища. Всичко върви ръка за ръка – клуб, академия, инфраструктура, тим. И в този момент виждаме, че тези верни стъпки водят до позитивен резултат.

Как осъмнахте сутринта на 24 февруари 2022 година? Как изобщо човек претърпява ужаса от войната?

– На 24 февруари бяхме на подготвителен лагер в Турция с Кривбас. И в 5 сутринта към този момент получихме първите позвънявания от родственици. Имаше клюки преди нахлуването в Украйна, само че никой не вярваше, че това може да се случи.

Сега, желаейки мир, към този момент знаеш защо приказваш и разбираш тъкмо какво е това. Допреди не си даваш сметка. Сега със фамилията ми сме в България – гостоприемна и доста слънчева страна, където се усещаме сигурни. Имам огромно предпочитание да продължа да се развъртвам и да реализира триумфи тук.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР