Очаква се Грант Шапс да замени Бен Уолъс като министър на отбраната, разбира Sky News

...
Сега източници казаха на Sky News, че той ще бъде
Коментари Харесай

Сега източници казаха на Sky News, че той ще бъде заменен от настоящия министър на енергийната сигурност и нулевата мрежа, г-н Шапс.

Заместник-политическият редактор на Sky Сам Коутс каза, че това ще бъде „голяма промоция“ за дългогодишния съюзник на Риши Суанк.

Политика на живо: Започва мини-разместване – следете актуализациите на живо

Г-н Уолъс официално подаде оставка от поста си в четвъртък сутринта, като каза, че е било „привилегия“ да служи на поста в продължение на четири години.

В писмото си до премиера той каза, че Министерството на отбраната вече е „повече модерна, по-добре финансирана и по-уверена от организацията, която поех през 2019 г.“, и беше „обратно на пътя отново да бъдем от световна класа с хора от световна класа“.

Бен Уолъс: „Беше дълга работа... Щастлив съм да си тръгна"

И в прощална снимка, за да осигури бъдещето на своя отдел, г-н Уолъс добави: „Аз знам, че сте съгласни с мен, че не трябва да се връщаме към дните, когато отбраната се разглеждаше като дискреционен разход на правителството и спестяванията се постигаха чрез изпразване.

„Искрено вярвам, че през следващото десетилетие светът ще стават по-несигурни и по-нестабилни. И двамата споделяме убеждението, че сега е моментът за инвестиране."

Изображение: Бен Уолъс, обяви, че планира да се оттегли през юли, но официално подаде оставка в четвъртък.

Г-н Сунак отговори на писмото, като каза, че министърът на отбраната в оставка „служеше на страната ни с отличие“.

Той добави: „Напълно разбирам желанието ви да се оттеглите след осем години взискателни министерски задължения. Както казвате, работата, която сте свършили, е изисквала да бъдете на разположение непрекъснато.

„Но знам, че имате още какво да предложите на обществения живот както тук, така и в международен план. Напускате поста с моите благодарности и уважение."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР