Сега имаме исторически шанс да решим спора за името. Все

...
Сега имаме исторически шанс да решим спора за името. Все
Коментари Харесай

Нимиц: Сега сме по-близо до решаване на спора за името от всякога


„ Сега имаме исторически късмет да решим разногласието за името. Все още имаме доста работа да свършим, само че считам, че през днешния ден се намираме по-близко от всеки път до намирането на решение, тъй като двете страни на най-високо равнище имат волята за това “, съобщи интернационалният медиатор в разногласието за името Матю Нимиц.

„ Мисля, че хората са разбрали, че е настъпило времето за решаването на този проблем, да го загърбят и да тръгнем напред в вярната посока “, сподели американският посланик.

Нимиц изясни, че е показал своите хрумвания пред управляващите в Скопие и Атина. Те не са съгласни с всички негови оферти, само че в този момент е значимо разговорът да продължи, с цел да се откри въз основа на тях вярното решение.

Международният медиатор оцени високо решението на македонския министър председател Зоран Заев за преименуването на летището и автомагистралата, определяйки ги като огромна крачка напред.

БГНЕС напомня, че през последните седмици се водят интензивни договаряния сред Република Македония и Гърция. Двамата министър председатели Зоран Заев и Алексис Ципрас организираха среща по този мотив, а интернационалният медиатор Матю Нимиц посети двете страни. И двете страни настояват, че в този момент е моментът за разрешаване на 25-годишния спор, който блокира участието на Македония в Европейски Съюз и НАТО. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР