Сега има по-благоприятни времена за развитие на художествения пазар, защото

...
Сега има по-благоприятни времена за развитие на художествения пазар, защото
Коментари Харесай

Лаврен Петров: Работим за хората, които ценят българското изкуство

Сега има по-благоприятни времена за развиване на художествения пазар, тъй като това е и главната функционалност на галерията, споделя Лаврен Петров , галерист, изкуствовед и внук на известния художник Цанко Лавренов.

Всъщност малко на брой знаят, че основаната от Лаврен Петров през 2006 година изложба " Лоран " носи името (творческия псевдоним), с което се е подписвал дядо му в младежките си години. Самият Лаврен изяснява, че ненапълно това е напълно съзнателно, с цел да накара феновете да се поинтересуват, да прочетат повече за художника. А другояче галерията към този момент 11 години се занимава извънредно с художественото завещание, с неговото професионално проучване, разпространение и продажби.

Търсим достоверните източници, като се опитваме да запазим  достоверните истории на всяка картина и да ги представим на клиентите в най-хубавия тип, споделя Лаврен Петров и добавя: Работим с най-хубавите реставратори, изкуствоведи, експерти. 

През годините галерията прави забележителни изложения, измежду които " Цанко Лавренов и Златю Бояджиев за първи път дружно ",  юбилейните изложения на Генко  Генков, Лика Янко, Пенчо Балкански и доста други.

През 2016 година с огромна експозиция в Софийската градска изложба беше маркирана 120-годишнината от рождението на Цанко Лавренов. По този мотив екип от няколко изкуствоведи дружно с фондация " Цанко Лавренов " приготвя монография за художника, която по думите на внука " ще бъде извънредно скъпо издание ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР