Сега или никога, г-н Борисов, винаги съм бил откровен с

...
Сега или никога, г-н Борисов, винаги съм бил откровен с
Коментари Харесай

Бареков пред Борисов: Кога ще видим Прокопиев и Донев зад решетките?

Сега или в никакъв случай, господин Борисов, постоянно съм бил прям с Вас. Все още нямаме вкаран в пандиза за корупция политик или олигарх. Бандити като Иво Прокопиев, Огнян Донев, дружно с някои някогашни ваши министри, чакат присъди от съда за стотици милиони публични обири. Кога ще ги забележим в пандиза? Такъв въпрос насочи евровдепутатът от Групата на ЕКР Николай Бареков към премиера Бойко Борисов по време на пленарната сесия в Страсбург, на която бяха показани целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Бареков вижда заплаха за България в това, че шепа олигарси, ноторно известни у нас и в чужбина, обогатени от европейските фондове и приватизация са станали от името на Европейски Съюз морални ментори на нашето общество. В изявлението си пред членовете на Европейския парламент Бареков засегна и казуса с рисковата симбиоза у нас сред корупцията и бедността. “В България тази симбиоза е смъртоносна за обществото. Нека като еворпейските бюрократи на господин Юнкер не си заравяме главите в пясъка като щрауси”, прикани той като се обърна към Борисов с думите: “Действайте с вероятност, от Вас чакаме и отмъщение, господин министър председател.”

Според Бареков вероятността, за която приказва Борисов, не се вижда от болшинството от българските жители. “Те са губещи в Европейския съюз, за сметка на шепа хора”, безапелационен е той. Въпреки това евродепутатът пожела на премиера да я реализира, с цел да не си остане единствено приказка.

Веднага след края на изявлението си по време на пленарната сесия Бареков направи коментар в персоналния си профил във Фейсбук.

"Заедно с речта на "Зелените " аз бях единствения евродепутат от България, който повдигна горещите въпроси за корупцията и бедността. Оставам коментара на вас, а аз съм със спокойна съвест, че не съм се продал на мафията, олигархията и статуквото. ", акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР