Сега еврото е по-силно в сравнение с преди десетилетиеВицепремиерът Атанас

...
Сега еврото е по-силно в сравнение с преди десетилетиеВицепремиерът Атанас
Коментари Харесай

Пеканов разкри подробности за въвеждането на еврото

Сега еврото е по-силно спрямо преди десетилетие
Вицепремиерът Атанас Пеканов разкри детайлности за въвеждането на еврото.

В ефира на Българска национална телевизия той съобщи, че съгласно него то няма да докара до в допълнение повишение на инфлацията.



Освен това Пеканов означи, че еврото е по-силно спрямо преди десетилетие, когато е можело да следим съществени разтърсвания, само че сега нямаме такива, побърза да успокои той обществото.
„ Приехме ограниченията, които да успокояват пазарите. Институционално еврото е по-силно “, акцентира министърът.

Във връзка със законопроекта за въвеждането на еврото, Пеканов съобщи, че служебният кабинет би трябвало да работи интензивно по техническите процеси.
„ Влизането в еврозоната е политически въпрос, който би трябвало да бъде решен от постоянен кабинет и надлежно този кабинет да подаде настояването, с цел да се случи на 1 януари 2024 година Служебният кабинет би трябвало да продължи с процедурата и подготовката за въвеждането на еврото в посочения период, с цел да подкрепи един постоянен кабинет.
Това включва подготвителни ограничения за отбрана на потребителите, тъй че по време на преходния интервал да не се случат някакви разтърсвания – хората да не са под риск да бъдат ощетени “, безапелационен бе Пеканов.

Присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство също е измежду предпочитаните тематики, означи още вицепремиерът.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР