Сега единствено луд може да мисли за влизането на Украйна

...
Сега единствено луд може да мисли за влизането на Украйна
Коментари Харесай

Руският заместник-външен министър коментира идеята за влизането на Украйна в НАТО

Сега само вманиачен може да мисли за влизането на Украйна в НАТО, сподели заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко.

" Това е, в случай че се основаваме на рационалното държание на Запада. Но то е ирационално ", сподели дипломатът.

Още преди срещата на високо ниво в Букурещ през 2008 година, на която беше решено, че Украйна и Грузия могат да станат членове на блока, Русия предизвести за заплахата от тази стъпка, обърна внимание заместник-ръководителят на ведомството.

Според него НАТО не помни правилото, че никой не укрепва сигурността си за сметка на сигурността на другите.

" Ние се ангажирахме да не подхващаме никакви стъпки, които биха могли доста да обиден сигурността на другия. Ако едната страна каже да не вършим това, тогава няма потребност - би трябвало да седнем и да се споразумеем по какъв начин да подсигуряваме сигурността и на двете НАТО и Русия, по какъв начин да се подсигурява сигурността на Украйна Това не е направено под претекст, че сякаш самата Украйна е желала, а НАТО е дало отговор единствено на настояването на суверенна страна и като цяло това е част от правилото, който самите страни изберете способи за обезпечаване на сигурност “, сподели Грушко.

Дипломатът посочи, че разширението на Северноатлантическия алианс не способства за подсилване на сигурността на самия блок.

„ Между другото, приемането на Финландия и Швеция утежнява сигурността на НАТО, тъй като се основава линия на прикосновение от над 1200 километра с Русия, която е оповестена от НАТО за главен зложелател и опасност за самия Алианс. “, добави заместник-външният министър.

На фона на съветската специфична интервенция Финландия и Швеция на 18 май предадоха на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг молби за участие в Алианса. Първоначално Турция блокира началото на процеса на разглеждане на разширението на блока заради проблеми със сигурността и битката с тероризма, само че на 29 юни подписа меморандум със Стокхолм и Хелзинки, който регистрира всички аргументи за опасенията на Анкара.

След това републиката отдръпна възраженията си против влизането на новите страни в НАТО. В същото време президентът Реджеп Тайип Ердоган обърна внимание, че скоростта на процеса на присъединение към Алианса зависи от осъществяването на изискванията на Анкара.

Към 6 октомври 28 страни от 30 към този момент са взели позитивно решение за приемането на Швеция и Финландия в НАТО, като се изключи Турция и Унгария.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР