Сега е времето, в който трябва да започне зимната подготовка

...
Сега е времето, в който трябва да започне зимната подготовка
Коментари Харесай

Експерт съветва как да шофираме безопасно

Сега е времето, в който би трябвало да стартира зимната подготовка на един автомобила, а не като почнат първите снежинки, съобщи пред Novini.bg автомобилният играч Румен Дунев.

Гумаджийниците и автосервизите не са доста и по тази причина, когато се бърза и се получават огромни скупчвания, може да станат неточности, изясни той.

Затова в този момент промяната от летни на зимни гуми може да стартира в този момент.

„ От опита ми, който имам мога да заявя изрично, че лятна гума с 8 см грайфер не е по – добра от една зимна с 4 см грайфер, тъй като при летните каучукът става корав и няма сцепление. Дори и най – евтината зимна гума, ще има по -добро сцепление от най – скъпата лятна гума. Трябва всички водачи да създадат инспекция и на антифриза си и да ревизират перата на чистачките си, както и да употребяват зимна течност за чистачки “, сподели Дунев.

След като се сменят зимните гуми, би трябвало да се направи и налягането на гумите, което е записано от завода производител, посъветва той.

„ Сцеплението е радикално друго, когато има внезапна смяна на температурите и по тази причина е хубаво, когато няма други участници на пътя е добре водачите да тестват спирачния си път “, изясни Дунев.

При мъгла е хубаво да се включат светлините за нея, чистачките да се включват на степен, защото част от нея попада на стъклото и където има маркировка колите би трябвало да се придържат към нея.

Румен Дунев даде и препоръки, когато се получава явлението черен път. Тогава автомобилът удължава спирачния си път от 3 до 5 пъти.

Шофьорите би трябвало да потеглят на път в зимни условия добре готови и да имат вериги за сняг. Задължително изискване е колите да бъдат с цялостен контейнер гориво, да съблюдават по – огромни дистанции, да имат крик, а децата в колите да са вързани наложително на столчета.

Още от препоръките на Румен Дунев пред Novini.bg и детайлности за челните произшествия, на които ставаме очевидци може да видите по – късно ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР