Сега е времето, в което трябва да заложим посоката на

...
Сега е времето, в което трябва да заложим посоката на
Коментари Харесай

Разширяването на метрото трябва да е първо към жилищните комплекси

Сега е времето, в което би трябвало да заложим посоката на развиване на метрото в София за идващите 30-40 години. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов по време на заключителната полемика за разширението на съществуващите линии на метрото - от станция Бизнес парк до бул. " Климент Охридски ". Тя беше част от публичните разисквания на Проекта за изменение на Общия организационен проект на Столична община, проведени от Направление " Архитектура и градоустройство ".

Според Паргов метрополитенът може да изиграе основна роля за смяната в развиването на града. „ Затова мисля, че разширението на мрежата на метрото би трябвало да бъде първо към жилищните комплекси. София би трябвало да стане съвременен европейски град, само че освен от позиция на модерна архитектура и строителство, а най-много по метода на нареждане и образуване на града и живота на хората в него “, безапелационен е той.

Лидерът на Българска социалистическа партия – София изясни, че сега метрото се построява на лъчов принцип. „ Основната цел за близкото бъдеще би трябвало да бъде то да стане на рингов. Такъв, какъвто е в множеството европейски столици и градове “, изясни той.

„ В Столичния общински съвет (СОС) водим разногласия дали идващото отклонение да бъде до лифта или до Студентски град и " Горубляне ", или да мине под Военна академия, с цел да стигне до " Слатина " и Арена " Армеец ", каза Паргов.

По думите му и четирите разновидността са удачни. „ Метрото е жива система. Неговото развиване не завършва със завършването на първия, втория или третия метродиаметър “, заяви председателят на групата на социалистите в СОС.

„ Решенията, които би трябвало да бъдат взети от специалистите в този момент, са извънредно значими, защото би трябвало да дадат опция на поколенията след нас в идващите 30-40 години да ги осъществят и да създадат София по-добро място за живеене “, безапелационен е Калоян Паргов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР