Сега е времето, когато косата има най-голяма нужда от възстановяване

...
Сега е времето, когато косата има най-голяма нужда от възстановяване
Коментари Харесай

Цъфнали крайчета, косопад и липса на блясък: ето тези маски за коса помагат!

Сега е времето, когато косата има най-голяма потребност от възобновяване поради зимните студове

Основните проблеми са нарасналото късане на косъма, цъфналите крайчета, косопад, липса на искра. На изтощената коса не й доближават влага и витамини.

Съобразете се със препоръките на водещи британски коафьори по какъв начин да се погрижите за косата си.

Подстрижете непотребното. Ако косата ви е дълга, ще би трябвало да се простите с няколко сантиметра, изключително в случай че краищата са се нацепили. Така ще увеличите резултата от маските.


Хидратирайте. Ползвайте шампоан с растителни и подхранващи съставки. Добре е да е без сулфати и други нападателни химически съставни елементи.
Не икономисвайте. Откажете се от средствата “2 в 1 ”. Те са за пътешестване, а не за всекидневно прилагане.


Към щадящите способи за поддръжката на косата прибавете домашни маски.

Всички козметични артикули би трябвало да са поотделно – шампоан, еликсир, маска. Препоръчва се да са от една серия, с цел да се допълват по-добре.

По-малко температурни въздействия. През есента косата би трябвало да си отдъхне. Като я измиете, я попийте деликатно с забрадка и я оставете да изсъхне сама. Максимално намалете сешоар, маша, преса и други уреди. Ако ви се постанова да ги употребявате, наложително нанесете авансово средство за термозащита.


Без химия. Дайте опция на косата да си почине от багра и други химикали за стилизиране. Ако процедурата е наложителна за вас, ползвайте багра без амоняк и с щадящи био съставки. Правете постоянно подхранващи маски.

Пазете косата от дъжд и вятър. Най-добре е да изберете прибрана прическа и по-малко да разпускате дългата коса. Дъждовната вода в днешно време е толкоз нечиста, че ще повреди съществено косата. Така че не забравяйте чадъра.

Хранете се вярно. Менюто ви би трябвало да включва артикули, съдържащи селен (лук, чесън, гъби), йод (водорасли, тресчица, сьомга, морски дарове), калий (цитруси, патладжан, моркови, домати, цвекло), витамини А и Е. Не забравяйте за изгодата от орехите, слънчогледовите и тиквените семки.

Има доста маски, с които да подхраните и възстановите косата в домашни условия. Например да заместите купения шампоан с изработен от вас с естествени съставки.

Блондинките може да употребяват запарка от лайка или листа от слънчоглед. За брюнетките са подобаващи настойки от коприва, черен чай или от стръкчета червен фасул.

С тези отвари може да решите и проблеми с косата. При мазна използвайте примес от жълтък и сок от четвъртинка лимон. Суха и трошлива мийте, като втривате пресечено прясно мляко или кефир с ниска масленост. За естествена е подобаваща примес от разрушен белтък и 20 мл водка.

При цъфнали крайчета би трябвало да си приготвите запарка от глухарчета. Залейте 3 с.л. корени с 250 мл вряща вода. Оставете под похлупак за 30-40 минути и изплакнете косата.
Ще върнете мекотата и блясъка й с безцветна къна. Смесете пакетчето с 1 яйце и втрийте в корените. Затоплете с шапка за баня и забрадка. Измийте след 25 минути.

При суха коса пакетче безцветна къна разредете с 5 с.л. топла вода и разбъркайте с 2 ч л. репейно масло. Нанесете на измита коса и изплакнете след 15 минути.

Връща блясъка и маска от 125 г черен самун, наквасен с гореща вода и пасиран. Добавете 1 яйце и втрийте в корените. Затоплете и измийте след 20 минути.


Много добре подхранва сок от 1 огромен морков, разбъркан с 1 ч.л. зехтин и 2 ч.л. лимонен сок. Нанесете на скалпа, разнесете по косата и измийте след 25 минути.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР