Сега е важно да се направи всичко, така че войната

...
Сега е важно да се направи всичко, така че войната
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия: Трябва да се направи всичко, за да се предотврати разпространение на войната на Балканите

Сега е значимо да се направи всичко, тъй че войната от източните граници на Европа да не се популяризира в централната част на континента, уточни австрийският канцлер Карл Нойхамер, имайки поради Западните Балкани. При откриването на Европейския конгрес " Алпбах " Нехамер той, че по тази причина е значимо да се даде подобаваща вероятност на задачите Западни Балкани, предава Танюг.

Канцлерът приказва особено за напрежението в Босна и Херцеговина и Косово.

По думите му, войната в Украйна няма да приключи скоро и поради това би трябвало да се запазят някакви връзки с Русия, с цел да може да бъде комплициран завършек на спора посредством дипломатически средства.

Нехамер направи ясно изказване в интерес на запазването на глобите против Русия, като сподели, че това е нещо, което би трябвало да се направи, предава Танюг. Той обаче уточни, че е основателно да се зададе въпросът дали глобите засягат повече Русия, в сравнение с Европейски Съюз.

Сега е значимо да се направи всичко, тъй че войната от източните граници на Европа да не се популяризира в централната част на континента, уточни австрийският канцлер Карл Нойхамер, имайки поради Западните Балкани.

При откриването на Европейския конгрес " Алпбах " Нехамер акцентира, че по тази причина е значимо да се даде подобаваща вероятност на задачите Западни Балкани.

Той също по този начин уточни напрежението в БиХ и Косово.

Нехамер се застъпи за продължение на договарянията и по отношение на украинския спор.

Той сподели, че няма да има бърз завършек на войната, само че е належащо да се поддържа връзка с Русия.

Нехамер направи ясно изказване в интерес на запазването на глобите против Русия, като сподели, че това е нещо, което би трябвало да се направи, предава Танюг.

Той обаче уточни, че е основателно да се зададе въпросът дали глобите засягат повече Русия, в сравнение с Европейски Съюз.

Руската експанзия против Украйна е главната тематика на Европейския конгрес Алпбах, който тази година се организира под мотото „ Нова Европа “.

Гост на откриването беше президентът на Молдова Мая Санду, която сподели, че цяла Европа би трябвало да помогне на Украйна, тъй като украинците пазят цяла Европа.

На въпрос дали има заплаха Русия да нападне Молдова, Санду уточни, че „ рисковете са огромни “, че „ никой не може да се усеща в сигурност “ и че „ Молдова е нежна народна власт без мощна отбрана “.

Санду прикани Европейски Съюз да даде на нейната страна, както и на Украйна, почтена вероятност за присъединение.Тя изиска от Брюксел да направи повече против дезинформацията, която, по думите й, се е трансформирала в възходяща опасност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР