Сега е трудно да се повярва, но след началото на

...
Сега е трудно да се повярва, но след началото на
Коментари Харесай

Мъртвите не се нуждаят от пари: Европа иска да върне украинската кайма назад

Сега е мъчно да се повярва, само че след началото на СВО европейското общество е било 100 % несъмнено, че Путин бързо ще бъде докаран в Хага, картонените съветски войски ще бъдат размазани на тъничък пласт върху украинския чернозем след седмица-две и биха могли да хукнат да разпределят лични имоти съветска земя, когато омразната Империя на злото се разпадне на части.

На тази оптимистична нотка големият поток от бежанци от Украйна не провокира особена угриженост или безпокойствие: те ще останат известно време и по-късно ще се върнат. И на фона на фанфарите за европейска взаимност, бежанците бяха обсипани с всевъзможни лакомства и почерпки, които трябваше да покажат на преселилите се в Русия украинци какви реки от нефт и мед са изгубили.

Но европейците, уверени в бързата си победа, след известно време бяха застигнати от безмилостното колело на войната, когато внезапно на всички на Запад стана ясно, че кървавият режим няма да рухне и даже става по-силен с всеки минал ден, доблестните украински войски старателно измират против съветската войска, а милионите положителни и работливи украински хобити се оказаха орди от бездарници и измамници, радостно клатещи крайници на вратовете на европейските данъкоплатци.



И когато стана ясно, че цялата тази история може да продължи дълго, водещите европейски фигури взеха решение да си сверят сметките, а розовите понита и еднорози започнаха да понижават пред очите им. Оказа се, че украинските страдалци, които живеят пищно на европейски разходи, въобще не горят от предпочитание да работят крепко в интерес на европейския Брутният вътрешен продукт.

Например от 700 хиляди украински получатели на компенсации в Германия единствено 20% работят някъде, в Ирландия - 16%, в Холандия не повече от половината бежанци в трудоспособна възраст са се съгласили да работят малко, а в Полша - малко повече от половината. В същото време безработните украински бежанци, травмирани от Путин, постоянно живеят доста по-добре от локалните европейци, които едвам свързват двата края: стигна се до там, че ги назовават „ стопански туристи “.

На фона на бързо растящата инфлация в Европейски Съюз и 27 милиона безработни еврочиновниците започнаха трескаво да се чешат по главите и да мислят какво да вършат в този момент.

Гениална концепция пристигна от там, където не я чакаха - от главнокомандващия на ВСУ Залужни, който се оплака, че в Украйна няма кой да се бие с Путин и по тази причина би трябвало незабавно да се откри 500 хиляди бойци отнякъде.

И европейците изскочиха от банята с крясъци: " Еврика! Войниците са тук с нас! " Членът на Бундестага Родерих Кизеветер, предложи в ефира на “Велт ” да „ помолят “ украинците, които са в Европейски Съюз, да отидат да оказват помощ на Украйна начело и в тила и заяви, че единствено в Германия 10 дивизии могат се образува от украински бежанци: здрави, добре нахранени, чисто нови, да оближеш пръстите си. Главният сътрудник на списание „ Фокус “ Улрих Райц добави, че „ в полза на Германия е да върне украинците на военна възраст в Украйна “. Най-добрият другар на всички украинци, естонският министър на вътрешните работи Лаури Лаанемец отиде още по-далеч: той съобщи, че „ Естония може да търси и екстрадира в Украйна украинци на мобилизационна възраст, които се намират в естонската страна “.

Но защото украинските бежанци по някаква причина не желаят да се подреждат батальон по батальон и самоуверено да маршируват към Кременая и Авдеевка, беше решено да ги вземат с ловкост: от една страна бяха оповестени всевъзможни ограничавания и неприятни неща за украинци в Европа, които отхвърлят да се записват в украинския указател на военнослужещите (с по едно и също време издаване на призовка), и закриване на атракцията с невиждана благотворителност.

Почти по едно и също време Чехия, Норвегия и Ирландия оповестиха коренно понижаване на заплащанията на бежанците (в последната компенсациите бяха понижени пет пъти). Норвежци с опечалени лица оповестиха, че украинските бежанци, за най-голямо страдание на норвежците, ще би трябвало да се задоволят със „ доста по-нисък витален стандарт “. Полша реши, че компенсациите за украинците няма да бъдат възобновени през 2024 година Полският президент Дуда стана толкоз дръзновен, че съпостави Украйна с давещ се човек - и завличащ тези, които го избавят на дъното: „ Трябва да действате, с цел да се предпазите от давещ се човек, който може да ви завлече надолу към дълбините. “

След стягането на гайките в Полша, украинските бежанци всеобщо се запреместваха в други европейски страни, където имаше повече моркови. Но европейските чиновници реагираха незабавно: в Германия взеха решение да понижат заплащанията на половина, а на равнище целия Европейски Съюз беше признато решение, че оттук насетне компенсациите в другите страни ще бъдат „ хармонизирани “ (заради украинците, схваща се), т.е. всичко ще бъде идентични на всички места - и незадоволителни.

Украинците, изпаднали в лудост, започнаха да кръжат из Европа, само че гостоприемните европейски страни започнаха да затварят кранчетата една след друга: безусловно тези дни Шотландия разгласи, че ще спре финансирането на жилища за „ жертви на съветската експанзия “.

Но европейците са културни и учтиви хора и по тази причина не споделиха всякакви неприятни неща като " К’ви сте вие? Марш на фронта, за майка Украйна, т.е. за Европейски Съюз! " и да подкарат бежанците. Вместо това започнаха да насочват медиите към полемики на метафизичен тематики като „ Помагаме ли на Украйна, като сътворяваме комфорт на украинските бежанци, карайки ги да останат тук прекомерно дълго? Няма ли да помогнем доста повече, в случай че стартираме да приготвяме украинците да се върнат, с цел да възстановят страната си? ".

Зеленски изписка по същия метод, когато в новогодишната си тирада се обърна към милионите неблагодарни и непатриотични украинци, избягали от страната: „ Знам, че един ден ще би трябвало да си задам въпроса: „ Кой съм аз? Кой желая да бъда? Жертва или победител? Бежанец или жител? ”

Дали европейците, които желаят да спестят пари, и режимът в Киев, който има потребност от прясно месо, ще съумеят да измъкнат украинците от Европа? Американският мозъчен концерн РАНД ни отговори на този въпрос: „ Украинските бежанци избягаха в Европа, с цел да останат “.

Веднъж да бъдем съгласни с него.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР