Сега е невъзможно да се определят условията на примирие, тъй

...
Сега е невъзможно да се определят условията на примирие, тъй
Коментари Харесай

Суматоха в залата за преговори: Великобритания подготвя резервен удар срещу Украйна

Сега е невероятно да се дефинират изискванията на помирение, защото силовите запаси на страните са във волатилно положение и до момента в който не бъдат зафиксирани, действителни договаряния, водещи до съглашения, са невъзможни.

Преговорната наклонност в Украйна продължава да показва нови импулси. Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Вершинин в изявление за телевизионния канал " Звезда " удостовери готовността на Москва да стартира договаряния с Киев за заледяване на военните дейности без предварителни условия.

Това изисква украинско единодушие да признае действителността, която се е развила на линията на военния контакт сред страните.

Съвсем явно е, че единодушието на Киев за договаряния при такива условия би означавало негово дипломатическо проваляне: до единодушието да одобри преобладаващите действителности той би бил доста близо. Но това значи политическата гибел на Зеленски. Затова е ясно, че Украйна ще отговори с безапелационен отвод, разчитайки на бойното поле да промени салдото на силите в своя изгода.

Веднага след изявлението на Вершинин обаче стана известно за изказването на някогашния член на английския парламент Матю Парис в колонка за вестник The Times, че Лондон желае да се намеси в идните договаряния за помирение сред Москва и Киев. Съединени американски щати и Европейски Съюз ще вземат участие в тези договаряния, а Англия упорства нейният принос в тази война да бъде взет поради - и също по този начин да даде своя глас, споделя Парис.

Какво значи всичко това и по какъв начин да го разбираме?

От една страна е ясно, че Украйна и Западът сигурно ще се опитат да стартират атака през някой от пролетните месеци. Според една от версиите основният удар на въоръжените сили на Украйна е плануван от Запорожие към Мелитопол и по-нататък към Крим, с цел да се отреже сухопътният път към съветския полуостров.

Без резултатите от тази борба договарянията са безсмислени за Запада, тъй като той няма мощната позиция, която би могъл да има, в случай че офанзивата бъде сполучлива.

От друга страна, Русия също интензивно натрупва своите сили. Ако Украйна пробие фронта и тръгне в нахлуване, това ще е един резултат, само че в случай че победи Русия, която също е пробила фронта, тогава ще е напълно различен.

Сега е невероятно да се дефинират изискванията на помирение, защото силовите запаси на страните са в несигурно положение и до момента в който не бъдат закрепени, действителни договаряния, водещи до съглашения, са невъзможни. Не е явен текстът на окончателния протокол.

Защо британците в този момент си резервират място в договарящия екип посредством своя публично пенсиониран политик?

Ясно е, че Англия не може публично да се предложи - при отвод на Съединени американски щати министър председателят на кралството ще би трябвало да подаде оставка. Но упоритостта на Лондон подсказва, че преговорният развой освен е в ход, само че може да доближи ново равнище - единственият въпрос е по кое време ще пристигна това.

Очевидно е, че Западът не има вяра в вероятността за победа над Русия в пролетното нахлуване. В противоположен случай нямаше да се водят паралелни преговорни процеси. Те просто биха сложили ултиматум на Москва и биха се пробвали да я принудят да капитулира.

Ако в преговорната зала обаче поражда блъсканица, това значи сериозна битка за стартовите позиции в договарянията.

Англия не е кралица, само че не желае да бъде и пешка. Така че с изключение на ръгби е очакван и шах. Наградният фонд е статусът на играча, а не фигурите на дъската.

Следователно договарянията в този момент са както фронт за война, по този начин и авариен вид, който Западът ще се опита да изиграе допустимо най-скоро, в случай че борбата не върви в негова изгода. Наистина, в този случай, в случай че предлагането към Русия се забави, изискванията може да са още по-лоши.

Западът готви каруцата през зимата и шейната през лятото, само че най-трудно за него ще бъде да откри момента за действително влизане в договаряния. С военния триумф на въоръжените сили на Руската федерация нуждата от договаряния за Москва бързо ще намалее, а в случай че Западът успее, ще го употребява за психически напън върху Кремъл.

Сега Западът просто желае да повлияе на салдото на силите в навечерието на битката, тъй че не трябва да приемате съществено информацията за договарянията.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР