Сега двубоят е между Продължаваме промяната“ и ГЕРБ и се

...
Сега двубоят е между Продължаваме промяната“ и ГЕРБ и се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ, ПП и ДБ са едно и също в политиките. Карат се само кой е по-корумпиран

„ Сега дуелът е сред „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ и се следи кой ще е първа политическа мощ. Политическа партия и ГЕРБ не са опция едни на други. Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ са едно и също. И ще ви потвърдя през политики за какво е по този начин. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на среща с гласоподаватели в Плевен.
- „ Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ дружно желаят да се отстраняват монументи и да се заличава паметта на България, историческата памет –  видяхте решенията в СОС за премахването на Паметника на Съветската армия;
- Те са дружно в позицията да се изпраща оръжие за Украйна;
- Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ са дружно за джендър идеологията;
- Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ са дружно в пазарния фундаментализъм. Те споделят: „ Държавата не би трябвало да се меси на пазара, той би трябвало самичък да се контролира и самичък да дефинира цените “. Но ние виждаме какво става в този момент. Сега обстановката е такава, че има потребност от държавна интервенция и здрава държавна ръка, която да помогне и на стопанската система, и на фамилията.
- Те са дружно и в това да имаме недостиг под 3%, с цел да влезем незабавно в Еврозоната, само че това значи орязване на разноските - от лечебни заведения, от учебни заведения, от заплати, от всичко. Не можем да си позволим да оставим българския народ в тази рецесия още по-беден;
- Те гласоподаваха дружно и за закупуването на новата ескадрила F-16, в най-критичния миг, когато имахме потребност тези пари да стигнат до всяко семейство. Те се карат само за това кой е по-корумпиран. ПП  и Демократична България споделят: “ГЕРБ открадна милиони от асфалта “. ГЕРБ споделя: “ПП подписаха контракти с медиатори за газ и откраднаха милиони “. Но в значителните политики те са едно и най-после ще се съберат “, каза  Нинова.
„ Алтернативната на този десен, демократичен, джендърски и военолюбив съюз, е Българска социалистическа партия - лява, обществена, национално виновна партия. Ние сме срещу джендър идеологията, за неутралитет във войната и за мир, за опазване на българските монументи, за дейна роля на страната в стопанската система ”, добави тя.
„ Джендър идеологията към този момент е тук. Мислехме, че този проблем е пропуснат с отхвърлянето от Конституционния съд на Истанбулската спогодба и оповестяването ѝ за противоконституционна. Но нищо сходно. Съдът по правата на индивида в Страсбург осъди Литва за това, че беше спряла брошура в учебните заведения за хомосексуално образование. Европейският парламент преди две седмици одобри решение да се ратифицира Истанбулската спогодба от името на Европа и да важи за всички страни, макар че шест страни сме срещу. Показахме ви през вчерашния ден български учебници по „ Човек и природата “, в които към този момент има такива текстове. Ние споделяме, че хората над 18 години, пълнолетните, са свободни да вземат решение по какъв начин да живеят живота си и с кого. Те не трябва да бъдат преследвани, не трябва да позволяваме хомофобия, език на омразата. Но децата не закачайте! Нашата борба е за българските деца. Искаме да спасим душите на българските деца, да спасим обичайното българско семейство и полезностите. Защото в този толкоз спорен свят, най-важното си остават най-близките ни хора – фамилията и децата “, безапелационна е тя.
По време на срещата Нинова напомни достиженията на Българска социалистическа партия в обществената сфера и  означи, че с цел да е допустимо реализирането на мощна обществена политика, е нужна работеща стопанска система. Лидерът на Българска социалистическа партия добави, че партията има сериозна стратегия за стабилизиране на българската стопанска система и за поддръжка на дребния и междинния бизнес.
Нинова означи и нуждата от самостоятелна енергетика: „ Белене “ би трябвало да стане и може да стане – няма да се откажем нито от вашите подписи, нито от хилядите подписи, които събрахме тогава на референдума, нито от икономическата и пазарната логичност. Наистина голяма инвестиция, тук има съоръжение, то би трябвало да бъде употребявано и то може да носи на България по-ниски цени и по-ефективна стопанска система, както и работни места. И освен за Плевен, аз съм сигурна, че тук ще дойдат хора и от други райони. Инфраструктура ще се построи, ще даде живот на съпътстващи действия. Затова ние ще продължим нашата борба за създаване на АЕЦ „ Белене “, безапелационна бе тя.
Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че  преди години е почнала политика, съгласно която нуклеарните централи би трябвало да се закриват, само че в този момент е тъкмо противоположното: „ Европейската комисия разгласи нуклеарната сила за чиста сила, за зелена сила и да се подтиква строителството на нуклеарните централи. Това се прави в редица страни. Само тук се отхвърлиха от този български народен интерес, по тази причина ние от Българска социалистическа партия ще го пазиме и ще се борим за него “, добави ръководителят на партията.
По думите на Корнелия Нинова, най-тревожният проблем пред българите в този момент, е високата инфлация, високите цени и ниските приходи. И макар достиженията на Българска социалистическа партия в обществената сфера, които подкрепиха българското семейство, инфлацията изяжда нарастванията, за които съумя да се пребори Българска социалистическа партия.
„ Трябва да продължим политиката за повишение на приходите и за битка с високите цени. Ние предлагаме краткотрайно, за три месеца, решение за преодоляване на цените и това е таван на цените. Първия път, когато го казахме, всички реагираха бурно срещу. Чувам в последните дни, че се позволява да се вкара някакъв таван на надценките. Ще им узреят главите, само че ще е късно. Този таван на цените го предлагаме най-малко отпреди 8 месеца, тъй като виждаме какво вършат в Европа. Има таван на цени, натрапен в европейски страни и не е правилно, че стоките са изчезнали от рафтовете. Сигурно пътувате до Гърция, там има таван на цените. Да сте видели да са изчезнали артикули? В Гърция инфлацията е 6,7% и не се е вдигнала от това, че има таван на цените, само че оказа помощ на семействата ", сподели Нинова и уточни, че таванът на цени е краткотрайна мярка и изброи дълготрайните политики, с които би трябвало да се заеме страната, измежду които политика за възобновяване на българското земеделие, на българските плодове и зеленчуци, мляко и месо и още редица ограничения.
Нинова означи нуждата българите да излязат и да гласоподават, тъй като от това зависи по какъв начин и накъде ще продължи България, само че зависи и животът на всеки един от нас и на всяко семейство.
“Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината ”, приключи Нинова.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР