Сега действащата Конституция е и ще бъде преграда пред произвола

...
Сега действащата Конституция е и ще бъде преграда пред произвола
Коментари Харесай

Божанков, БСП: Готови сме с конституционна жалба

Сега настоящата Конституция е и ще бъде бариера пред произвола на това ръководство. Така разяснява пред bTV измененията в Изборния кодекс националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков.

„ Понеже видяха, че те няма да съберат 160 гласа за Велико Народно заседание и нова конституция, прибегнаха до неуместния прийом – да трансформират съществени правни и демократични правила посредством референдуми. Еманация на ръководството на ГЕРБ е такава смяна в преходните и заключителните разпореждания. Първо, чакаме несъгласие от президента. Второ, нашата парламентарна група е подготвена с конституционна тъжба. С две думи - това няма да се случи “, уточни Божанков.

Той акцентира, че това е противоконституционен текст и обърна внимание, че е показателно накъде води България сходно държание от страна на ръководещите. „ То демонстрира отношението на властта към конституционния ред. "

" Абсурдна е концепцията съществени цивилен права и демократични полезности да бъдат отменяни и променяни посредством подлагане на референдуми ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР