Сега България гледа гордо. На страната ни не могат да

...
Сега България гледа гордо. На страната ни не могат да
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: България гледа гордо, защото не може да бъде изнудвана чрез ултиматуми

Сега България гледа гордо.

На страната ни не могат да бъдат поставяни ултиматуми и тя не може да бъде изнудвана, съобщи националният представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев във връзка изгонването на 70 съветски дипломати. Според него броят им е могъл да бъде по-голям поради огромната диспропорционалност в числеността на двете задачи.

“Аз се чудя за какво изгонените дипломати не бяха 71 със самата госпожа Митрофанова. Иначе сходно нещо не се е случвало в предходни години и ние знаем за какво – тъй като тогава България трябваше да обслужва ползите на Владимир Путин. България тогава се опасяваше ”, съобщи той в предаването “120 минути ” по bTV.

Ивайло Мирчев удостовери, че на закритото съвещание в Народното събрание са били изнесени притеснителни данни за въздействието на съветските служби до върховете на държавното ръководство.

“Получихме уверения от ДАНС, че този лист на хора с дипломатически статут е резултат на дългогодишни старания на българското контраразузнаване. Ние не сме имали подозрение какво вършат огромна част от съветските дипломати в България ”, добави той.

Ивайло Мирчев акцентира, че един от целите на “Демократична България ” е укрепването на българските специфични служби, които са в извънредно неприятно положение и не обслужват националния интерес.

“България не се слави с изключително доверие измежду непознатите сътрудници. Случаят “Капитан Андреево ” го потвърждава. Хем желаеме да влезем в Шенген, хем непознатите служби неведнъж ни алармират за проблемите там. Българската страна обаче 12 години не подхваща дейности в тази посока ”, сподели той.

Народният представител не има вяра в опитите на ГЕРБ и Движение за права и свободи да разведряват връзки с останалите партии с евроатлантическа ориентировка, измежду които и “Демократична България ”.

“Трябват много повече стъпки, с цел да можем да им повярваме, тъй като Иван Гешев към момента е основен прокурор. Ние не разполагаме със 160 депутати, с цел да го махнем незабавно. Ако ГЕРБ и Движение за права и свободи имат волята, биха могли да ни оказват помощ. На този стадий не виждаме съществени индикации този катарзис да се е случил ”, сподели той.

“Ако в действителност някой има претенцията, отвън евроатлантизма и западния си взор, то дано се причисли и да създадем прословутата правосъдна промяна. Порочният модел ще се разгради тогава, когато основният прокурор е друг и повече гешевци не могат да станат основни прокурори. И когато едно-две държавни управления влязат в пандиза ”, разяснява Мирчев.

Депутатът от “Демократична България ” напомни, че акостирането дружно с Христо Иванов на брега на летните сараи на Ахмед Доган в парка “Росенец ” преди две години е дало подтик за пробуждане в обществото за нуждата от промени.

“Много хора тогава споделяха, че за тях това е било ентусиазъм. От там стартира огромното разплитане. Случаят “Росенец ” беше моделът на страната, в който всички институции бяха принудени да обслужват един съответен човек. Разграждането на този модел е огромна задача и ще отнеме още време ”, разяснява той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР