Сега, ако НАТО реши да предостави военна помощ на въоръжените

...
Сега, ако НАТО реши да предостави военна помощ на въоръжените
Коментари Харесай

Политолог: Русия лиши НАТО от възможността да помогне на въоръжените сили на Украйна

„ Сега, в случай че НАТО реши да даде военна помощ на въоръжените сили на Украйна, те няма да могат да разчитат на локалната инфраструктура “, сподели политологът Марат Баширов пред вестник „ ВЗГЛЯД “. По-рано Владимир Путин в послание към руснаците разгласи, че е взел решение за специфична военна интервенция за демилитаризиране на Украйна.

„ Президентът изясни доста разумно за какво се взема такова решение. Трудно е, само че належащо. Въз основа на течовете, които виждаме, както и на информация от публични източници, можем да предположим, че главната задача на интервенцията е унищожаването на военната инфраструктура в Украйна, в това число оборудванията на НАТО “, споделя Баширов.

Първият резултат, който оправдава това решение, е неспособността на НАТО да разположи в допълнение своите уреди на територията на Украйна. „ Всъщност, даже в случай че НАТО реши да даде военна помощ на въоръжените сили на Украйна, те няма да могат да разчитат на локална инфраструктура “, изясни Баширов.

„ Освен това Путин доста ясно сложи акцента в изказването си. Той сподели, че ние не сме във война с украинския народ, приказваме за нацисткия режим, който прави всичко друго, в сравнение с множеството украинци мислят. Това е първо. Второ, той предизвести страните от НАТО за военна интервенция, потвърждавайки, че в тази обстановка няма опасност за страните от алианса “, продължи събеседникът.

„ Освен това в сряда вечерта започнаха сухопътни интервенции на украинските въоръжени сили за завладяване на Луганск и Донецк. В предградията се водеха доста тежки борби, украинските войски щяха да влязат в градовете с танкови колони, тежки бронирани машини и да стартират борби там. Съответно те самите предизвикаха. Казаха им още: „ Изтеглете войските. Спрете да обстрелвате цивилни”, приключи Баширов.

Припомняме, че съветският президент Владимир Путин разгласи, че е решил да организира специфична военна интервенция, с цел да отбрани хората от издевателството и геноцида от страна на режима в Киев, да демилитаризира и денацифицира Украйна, да изправи пред съда тези, които са направили голям брой кървави закононарушения против цивилни, в това число съветски жители.

В четвъртък сутринта украинските военни обекти бяха подложени на масирани удари. ДНР заяви за боеве по цялата линия на прикосновение. Руското министерство на защитата акцентира, че съветските въоръжени сили не нанасят удари по градовете на Украйна. Прецизните оръжия поразяват единствено военни цели. По-късно съветското министерство на защитата, че са отстранени украинските системи за противовъздушна защита. Милицията на ДНР разгласи прекосяването към нахлуване.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР