Времето в Обединеното кралство: Тази гореща вълна е много необичайна - ето защо

...
Сега 2023 г. се присъедини към регистъра - и също
Коментари Харесай

Сега 2023 г. се присъедини към регистъра - и също така създаде свой собствен списък с нов рекорд, счупен за най-дългата септемврийска гореща магия досега.< /p>

Днес в 13:00 часа температурата в Нортхолт беше 30,2C, което го прави четвъртият пореден ден, в който границата от 30C беше пробита.

И синоптиците прогнозират, че можем да видим пет или шест последователни дни над това ниво преди края на седмицата.

Има и други рекорди, които е малко вероятно да бъдат счупени тази седмица.

Рекордът за най-горещия ден в Обединеното кралство през септември беше поставена чак през 1906 г., когато 35,6C (96F) е наблюдавана в Южен Йоркшир.

Горещите вълни в Обединеното кралство са „тих убиец“ за хората, които не мога да си позволя да им избягам

Въпреки че такава дълга гореща вълна толкова късно през годината е необичайна, това не е изненада за метеоролозите.

Климатът в Обединеното кралство се променя

Въпреки че нямаме цял месец от данните за тази година, с които да сравним, средната дневна температура през септември е била 13,2C (55F) през 10-те години до 2022 г. Това е увеличение от почти 1,5C от средата на 1990 г.

Прогнозата за четвъртък от 32C е с 12C по-гореща от средното ниво за това време на годината.

Метеорологичната служба каза на Sky News: „Очевидно е в нашите записи от наблюдения, че Обединеното кралство климатът вече се променя.

„Това, което виждаме и което очакваме да продължим да виждаме, е увеличаване на интензивността, продължителността и степента на горещите вълни в Обединеното кралство.

„Докато климатът на Обединеното кралство винаги е изпитвал естествена променливост на топло и хладно време, това, което изменението на климата причинява на топлинните събития, е добавянето на допълнителен слой фонова глобална температура, който се покачва спрямо метеорологичните условия, което спомага за повишаване на температурата.“

< p>Записите на Метеорологичната служба - датиращи от 1884 г. - показват ясно увеличение на средните септемврийски температури и се очаква това повишение да продължи през годините.

До 2070 г. метеоролозите предвиждат 30C на две или повече дни ще станат по-вероятни - като южните части на Обединеното кралство изпитват това 16 пъти по-често, отколкото днес.

Базирани в САЩ изследователи Climate Central са изчислили, че късната гореща вълна е пет пъти по-вероятна поради изменението на климата .

Тропическите бури също спомогнаха за издигането на система от високо налягане над Обединеното кралство и Централна Европа – докато по на юг Гърция и Испания бяха засегнати от проливни дъждове и наводнения след лято на интензивни горски пожари.

>

Гръцките острови, южната част на Франция, Ибиса и Лос Анджелис ще бъдат по-хладни от Лондон този уикенд.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство издаде кехлибарено предупреждение за жега, която ще продължи до неделя в 21:00 ч. - което означава здравните служби ще бъдат подложени на допълнителен стрес поради времето.

Хората над 65 години или с респираторни и сърдечно-съдови заболявания са изложени на по-голям риск.

Последователните дни на топлина могат да доведат до повече здравословни проблеми, отколкото еднократни, тъй като продължителната топлина натоварва повече телата ни с малко почивка, особено през нощта.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР