Седмото заседание на Общински съвет – Варна ще се проведе

...
Седмото заседание на Общински съвет – Варна ще се проведе
Коментари Харесай

Втори опит: Отново гласуват бюджета на Варна

Седмото съвещание на Общински съвет – Варна ще се организира на следващия ден – 29 февруари, от 10:00 часа в зала " Пленарна ". В предварителния дневен ред са оповестени 15 точки.

Сред тях са бюджетът на Варна и Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност, която е обвързана с най-важния финансов документ. 

В Дирекция " Канцелария на Общинския съвет " е получено писмо от кмета Благомир Коцев, с което той уведомява локалния парламент, че поради зародила нужда са осъществени корекции в плана на годишната стратегия за ръководство на общински парцели. Промененият документ е оповестен на 22.02.2024 година на формалната интернет страница на Община Варна, а по закон той може да бъде прегледан и признат от Общинския съвет след приключване на 14-дневен период от оповестяването му. 

" С оглед на гореизложеното към разглеждане и приемане на Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност през 2024 година, както и на бюджета на Община Варна за 2024 година, може да се пристъпи не по-рано от 08.03.2024 година ", се споделя в писмото на кмета, с което са осведомени общинските съветници.

В плана за дневен ред на съвещание № 7 е включен избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион " Одесос ".

Съветниците ще решат също дали Община Варна да кандидатства с планово предложение за рационализация и създаване на умна система за уличното осветяване в ж.к. " Чайка ".

На гласоподаване ще подложено и искане за основаване на работна група за разработване на план на задание за цялостно или отчасти осъществяване на Общия организационен проект на Варна. Предложение за образуване на краткотрайна комисия, която да следи работата на Експертния съвет по устройство на територията при Община Варна, също попада в дневния ред.

Сред точките е оповестяване на конкурс за избор на член на Съвета на шефовете на " Ученическо и столово хранене " ЕАД и избор на комисия за осъществяване на състезанието.

Предвиден е и избор на непрекъснати и краткотрайни членове на Експертния съвет към фонд " Култура ".

Създаването на Съвет по въпросите на обществените услуги и учредяването на общински  фонд за поддръжка на обществените предприятия във Варна също ще бъдат измежду тематиките на съвещанието.

Сесията по традиция ще завърши с полемика с жителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР