Седмото издание на Sofia Fashion Week AW 2018 и Сдружение

...
Седмото издание на Sofia Fashion Week AW 2018 и Сдружение
Коментари Харесай

Дара Екимова взриви сцената на Sofia Fashion Week AW 2018

Седмото издание на Sofia Fashion Week AW 2018 и Сдружение „ Маринела “ поддържаха дебютиращите дизайнери и студенти, като им дадоха късмет да покажат своите творения на огромната фешън сцена.

Вечерта на младите гении откри Дара Екимова с песента „ God is a woman ”, която е кавър на два от най-нашумелите шлагери през тази година – “God is a Woman ” на Ариана Гранде и „ Чужди усмивки “ на Тото. Невероятното осъществяване на Дара даде мощен старт на стилната вечер, в която феновете видяха доста забавни и дръзки оферти.
 01_722x1000  02_1000x666  03_1000x666  04_1000x666  05_1000x666  06_1000x666  07_1000x666  08_1000x666  09_1000x666  10_1000x666  11_1000x666  12_1000x666  13_1000x666
Лицето на Sofia Fashion Week Fall/Winter 2018 – Ивайла Бакалова, откри вечерта с първото дефиле, като красивата „ Мис България “, показва съвършена фигура в бански костюм на дизайнера Мирослав Ангелов. Марката AMIR нагорещи залата със своето шоу от красиви дами в изискани бански костюми. Колекцията от бански, сатенени тениски и костюми, фини мрежи с летни претекстове в спортно елеганен жанр впечатли със цветове и чудатост.

Вторият бранд на вечерта Art Look – с сбирката Fashion Melody бе отдаден на лирическите героини от обичаните ни български рок части от 90-те. Типично в духът им дизайнерката Диляна Матеева въплъти протест и непреклоност в облеклата, само че в това време задоволително елегантост и деловитост за дамите, които ги носят.

Младата и надарена дизайнерка Калина Стоянова показа дебютната си сбирка KAYA DESIGN за първи път на сцената на SOFIA FASHION WEEK AW 2018. Тя е квалифициран бакалавър по „ Мода “ към Нов български университет. Дипломната й сбирка е кръстена Culture Layers Purity, което в дословен превод значи „ Културни пластове “ от където идва нейното ентусиазъм.

Натрупването на разнообразни пластове и материи – бистрота и компактност, металическият отблясък, повърхността на морската вода на лунна светлина и модерната архитектура са нейното ентусиазъм за основаването на дизайните. Брандът КАYA Design показа една впечатляваща сбирка от палта, направени от вълнени материи, британски сатен, тюл и пайети.

Зрителите на стилното събитие съумяха да видят интерпретация на тренда “метална рокля ”, рокля с плисета, с украшения от велурени ленти, многопластови поли, които реализират лек тримерен резултат в комбинацията на разнообразни материи. Колекцията Pure Layers включва тренд панталони с детайли в странични ленти, транспарантни топове с украшения от велурени ленти, както и аксесоари, които са направени от материите, вложени в сбирката, и винил. Дизайнерът черпи дъхновение от съчетанието на особеното в съвършената му естетика и баланс. Дипломната сбирка се състои от шест дамски аутфита, а за изданието на Sofia Fashion Week дизайнерът приготвя още 6 аутфита и новото име за сбирката – Pure Layers. Тя носи възприятие за актуален дизайн в употребяваните техники и операции на плата. Колекцията предлага нежни и ексцентрични силуети, които акцентират женствените форми.

Колекцията „ Атрактори ” показа различен млад дизайнер – ANI YOTOVA, подчинена на траекториите на вътрешния безпорядък, изведен като външен образ на дрехата. Колекция от 10 силуета, представляващи цялост от разлини материи и форми, и еклектика от стилове, която проличава в обособените детайли. Облеклата целят да разкрият хубостта зад неподредеността и незавършеността. Търсено е и несъответствието сред грубата софтуерна обработка и мекотата на материята, сред грациозност и спортно-индустриални детайли, в духа на градската среда, сред прави и криви линии, както и контраста на топло и студено и мрачно и ярко във връзка с цветната гама.

Колекция унисекс показа Пола Маринова, която е приключила художествената академия компетентност „ Мода “. „ Gender neutral “ е нейната сбирка, въодушевена от андрогени, хора които имат по едно и също време мъжки и женски черти и биват възприемани по отношение на облеклата си. Това се пробва да реализира марката CUDUA.

MONIKA MARKOVA въодушеви аудиторията със своята сбирка “Rust ”, която е синхрон с индустриалната градска среда – оголените фасади на старите здания, забележимите им железни структури, преобладаващия сив цвят. Всичко това е пренесено в обособените детайли на дрехата, от дребните елементи до кройките и цветовете. Предназначена за забързаното всекидневие на младия мъж, съчетава в себе си улеснение и функционалност. Силуетите са в монохромна гама, с присъщото за по този начин наречения „ махленски жанр “ еклектично утайване на облеклата.

VICTORIA DOBREVA и нейната сбирка „ ОБУ ” е въодушевена от кръга – фигура, формирана от вярна крива линия без начало и до безкрайност, представяйки универсална проекция на кълбото. В кръговата форма намира отражение концепцията за цикличността на времето. Колекцията е проектирана единствено с естествени материи – лен и кожа.

ASTRAEA се орпеделя като марката за мощните дами. Колекцията е основана за специфичните моменти на студеното време. Съчетанието на независимост и подчертани извивки, типичен цветове и комфортни кройки към този момент завоюва доверието на американски и европейски клиенти на марката.

HEADKNOT дебютираха в есенното издание на Sofia Fashion Week AW 2018 с мултифункционални кърпи за коса и аксесоари за глава. Създаден в първите месеци на 2018 година марката предизвика дамата да открие и изрази себе си посредством жанр, цвят и уникалност.

СТЕФАНИ ТОДОРОВА и сбирката й „ Vivo “ е композиция от мода и музика. Вдъхновена е от темпото и ритъма на класическата музика. Основният цвят е черен с акценти в бяло. Аутфитите съставляват обособени елементи на една партитура, която прелива от едно движение в друго. Така авторската сбирка „ VIVO ” е насочена за модерната жена, която е цялост от доста разнообразни лица.

ДИЛЯНА МАТЕЕВА показа своята дебютна сбирка Fashion Melody. Тя е въодушевена от женствената грациозност в рока и по-конкретно от лирическите героини в рок песните от края 80-те и началото на 90-те години на XX век. Колекцията съчетава деловитост и грациозност с бунарство и неотстъпчивост. Изчистените силуети и женствената линия на облеклата са съчетани със характерни детайли в кройките и забавни съчетания на цветове. Акцент са авторските изображения върху аутфитите и дизайнерските шапки. Характерни за сбирката са ръчно направените картини в жанр поп арт. Рисунките включват изображения на женски лица, както и на перото като знак на творчество и по-конкретно – писането на музика.

Последната млада дизайнерка АНИ ДОБАРАДЖИЕВА показа във втората вечер сбирката RUE NOIRE, която е един актуален прочит на елегантния мъжки костюм, видоизменен в моден „ streetstyle ”, който навлиза с огромни темпове и в дамския дрешник.

Звезди от българския елит почетоха събитието и разгледаха с интерес работата на изобретателните млади създатели. Сред ВИП гостите бяха шефът на най-престижната фешън организация в България VISAGE – Жени Калканджиева, PR експертът Ива Екимова, основният редактор на Playboy България – Любен Дилов-син и предприемачът, и познавач на женската хубост Христо Сираков. Съзвездието от посетители продължи с риалити звездата и професионален танцьор – Атанас Месечков, както и незабравимият фризьор – Боян Сапунджиев – Урсула.

Гости на уредниците от Сдружение „ Маринела ” бяха Н.Пр. госпожа Сри Астари Расджид от Република Индонезия, както и Н. Пр. Ванеса Калверт – дипломат на ЮАР у нас, дружно със своята щерка.

След вълнуващото ревю, афтър празненството продължи в Street lounge на Hotel „ Маринела “, където екипът на Playboy България показа горещите девойки на списанието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР