Седмото издание на Sofia Fashion Week AW 2018 и Сдружение

...
Седмото издание на Sofia Fashion Week AW 2018 и Сдружение
Коментари Харесай

Експлозия от вдъхновение на сцената на Sofia Fashion Week AW 2018

Седмото издание на Sofia Fashion Week AW 2018 и Сдружение " Маринела " поддържаха дебютиращите дизайнери и студенти, като им дадоха късмет да покажат своите творения на огромната фешън сцена.

Вечерта на младите гении откри Дара Екимова с песента " God is a woman”, която е кавър на два от най-нашумелите шлагери през тази година " God is a Woman” на Ариана Гранде и " Чужди усмивки " на Тото. Невероятното осъществяване на Дара даде мощен старт на стилната вечер в която феновете видяха доста забавни и дръзки оферти.

Лицето на Sofia Fashion Week Fall/Winter 2018 - Ивайла Бакалова откри вечерта с първото дефиле, като красивата " Мис България ", показва съвършена фигура в бански костюм на дизайнера Мирослав Ангелов. Марката AMIR нагорещи залата със своето шоу от красиви дами в изискани бански костюми. Колекцията от бански, сатенени тениски и костюми, фини мрежи с летни претекстове в спортно грациозен жанр впечатли със цветове и чудатост.

Вторият бранд на вечерта Art Look - с сбирката Fashion Melody бе отдаден на лирическите героини от обичаните ни български рок части от 90-те. Типично в духът им дизайнерката Диляна Матеева въплъти протест и неотстъпчивост в облеклата, само че в това време задоволително грациозност и деловитост за дамите, които ги носят.

Младата и надарена дизайнерка Калина Стоянова показа дебютната си сбирка, под името на своя бранд KAYA DESIGN за първи път на сцената на SOFIA FASHION WEEK AW 2018. Тя е квалифициран бакалавър по " Мода " към Нов български университет. Дипломната й сбирка е кръстена Culture Layers Purity, което в дословен превод значи " Културни пластове " от където идва нейното ентусиазъм.

Натрупването на разнообразни пластове и материи – бистрота и компактност, металическият отблясък, повърхността на морската вода на лунна светлина и модерната архитектура са нейното ентусиазъм за основаването на дизайните.

Бранда КАYA Design показа една впечатляваща сбирка от палта, направени от вълнени материи, британски сатен, тюл и пайети.

Зрителите на стилното събитие съумяха да видят интерпретация на тренда " железна рокля”, рокля с плисета, с украшения от велурени ленти, многопластови поли, които реализират лек тримерен резултат в комбинацията на разнообразни материи. Колекцията Pure Layers включва тренд панталони с детайли в странични ленти, транспарантни топове с украшения от велурени ленти, както и аксесоари, които са направени от материите вложени в сбирката и винил. Дизайнерът черпи ентусиазъм от съчетанието на особеното в съвършената му естетика и баланс. Дипломната сбирка се състои от шест дамски аутфита, а за изданието на Sofia Fashion Week дизайнера приготвя още 6 аутфита и новото име за сбирката – Pure Layers. Тя носи възприятие за актуален дизайн, в употребяваните техники и операции на плата. Колекцията предлага нежни и ексцентрични силуети, които акцентират женствените форми.

Колекцията " Атрактори” показа различен млад дизайнер- ANI YOTOVA, подчинена на траекториите на вътрешния безпорядък изведен като външен образ на дрехата. Колекция от 10 силуета представляващи цялост от разлини материи и форми и еклектика от стилове личаща в обособените детайли. Облеклата целят да разкрият хубостта зад неподредеността и незавършеността. Търсено е и несъответствието сред грубата софтуерна обработка и мекотата на материята, сред грациозност и спортно-индустриални детайли, в духа на градската среда, сред прави и криви линии,както и контраста на топло и студено и мрачно и ярко във връзка с цветната гама.

Колекция унисекс показа Пола Маринова, която е приключила художествената академия компетентност " Мода ". " Gender neutral " е нейната сбирка въодушевена от андрогени, хора които имат по едно и също време мъжки и женски черти и биват възприемани по отношение на облеклата си. Това се пробва да реализира марката CUDUA.

MONIKA MARKOVA въодушеви аудиторията със своята сбирка " Rust”, която е синхрон с индустриалната градска среда – оголените фасади на старите здания, забележимите им железни структури, преобладаващия сив цвят. Всичко това е пренесено в обособените детайли на дрехата, от дребните елементи до кройките и цветовете. Предназначена за забързаното всекидневие на младия мъж, съчетава в себе си улеснение и функционалност. Силуетите са в монохромна гама, с присъщото за по този начин наречения " махленски жанр " еклектично утайване на облеклата.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР