Седмото издание на единствената по рода си регата Varna Channel

...
Седмото издание на единствената по рода си регата Varna Channel
Коментари Харесай

Регата Varna Channel Cup се завръща от 21 до 24 май

Седмото издание на единствената по рода си регата Varna Channel Cup ще се организира във Варна сред 21-24 май. Най-зрелищното ветроходно съревнование по нашите ширини още веднъж ще приближи макисмално спинакери и аудитория в морска конкуренция, включваща гонка в канала на варненското езеро.

Събитието се провежда от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и Семеен кодекс Ултрамарин, под егидата на Община Варна. Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро, което разрешава публиката да види напълно от близко, от брега на Аспарухово, преминаващите на една ръка разстояние килови яхти. Събитието е обичана атракция и за фотографи и фенове на дронове, които снимат яхтите в канала, от Аспарухов мост, Морската градина и околните плажове.

Очаква се в конкуренцията, част от честванията по случай юбилея Варна – 100 години курортен град, да се включат към 300 ветроходци на 40 яхти от разнообразни ORC и IRC класове.

"Миналата година организирахме едно Коронавирус издание, в което просто се състезавахме без обичайните за регатата разпространение и съпътстващи събития. Радваме се, че едно от спортните събития, които се трансфораха в емблема за Морската столица още веднъж ще бъде в цялостния си искра. Едва няколко са сходни регати по света и варненци имат шанс, че градът разрешава провеждането на сходен формат канал-езеро, в което цветните спинакери да преминат толкоз покрай брега. Надявам се, че и тази година ще се резервира наклонността варненци да отделят от времето си за това събитие и да заведат децата си да го следят ", споделя уредникът Лъчезар Братоев от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991.

Удобни места за наблюдаване:
21-ти май от 15:00 до 17:00 ч.
Pro-Am Race Морска градина, Вълнолом

21-ти май от 11:00 до 18:00 ч.
Морска градина, Вълнолом

23-ти май от 10:00 до 18:00ч.
Кв. Аспарухово – Южен бряг на канала
Морска гара- Варна - пешеходна зона

24-ти май от 10:00ч - 17:00
Централен плаж
Морско казино, Вълнолом

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР