Седмокласниците в област Видин са 751. Те ще бъдат разпределени

...
Седмокласниците в област Видин са 751. Те ще бъдат разпределени
Коментари Харесай

Седмокласниците във Видин тази година са повече

Седмокласниците в област Видин са 751. Те ще бъдат разпределени в 31 паралелки, оповестени за държавния план- банкет за образователната 2018/2019 година. През предходната година седмокласниците в област Видин са били 682, а паралелките, за които са кандидатствали- 36. Това заяви началникът на Регионално ръководство на образованието Веселка Асенова и посочи:
"За образователната 2018/2019 година се предлага банкет на нова професия- "Маникюрист/ педикюрист ", компетентност "Маникюр, педикюр и ноктопластика " в ПГТ "Михалаки Георгиев ". Също по този начин в ПТГ "Васил Левски " се предлага нова компетентност "Автомобилна мехатроника ". За втора поредна година се ползва банкет за образование в дуална форма в ПГ "Проф. доктор Асен Златаров " по следните специалности и специалности: специалност "Хотелиер ", компетентност "Организация на хотелиерството " и специалност "Аниматор в туризма ", компетентност "Туристическа анимация ". "
Сроковете, с които би трябвало да се съобразят учениците и техните родители са няколко. Подаването на заявки за полагане на изпити за инспекция на качествата е от 14 до 18 май. Обявяването на описите с разпределението на учениците по учебни заведения и зали и полагане на изпит за инспекция на качествата и документално известяван за допускането им до полагане на изпит- до 22 май. Провеждането на Националното външно оценяване по български език и литература е на 21 май, а по математика- на 23 май. Обявяване на резултатите от тестванията е на 6 юни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР