Седмокласниците от Пловдивска област са постигнали средно 52,66 точки на

...
Седмокласниците от Пловдивска област са постигнали средно 52,66 точки на
Коментари Харесай

ТОП 10 на училищата в Пловдивско по брой точки от матурите

Седмокласниците от Пловдивска област са постигнали приблизително 52,66 точки на националното външно оценяване по български език и литература, което по шестобалната система прави към 4,30. По математика междинното достижение е 34,66 т. – т.е. седмокласниците знаят приблизително за към 3,70.

В съпоставяне с предходни години резултатът по български е с към 5 т. по-висок, а по-математика – с 2 т. по-нисък.

Само един възпитаник – на Математическата гимназия, е получил оптималните 100 точки на изпита по български. По математика безспорните първенци на випуска със същия общ брой са 14 – седмина от тях още веднъж са от МГ „ Акад. Кирил Попов ”, трима са от СУ „ Св. Патриарх Евтимий ”, двама – от ОУ „ Райна Княгиня ” и по един от СУ „ Св. Софроний Врачански ” и СУ „ Св. св. Кирил и Методий ”.

Общо 41 от 5381 явили се възпитаници в Пловдивска област са с 0 точки, като за 10 от тях това е резултатът и по двата предмета. Навярно това са деца, за които българският език не е майчин и въобще не са разбрали изискванията. Нулев резултат е записан 27 пъти по български и от 14 седмокласници по математика. Учениците без нито една точка са главно от Столипиново и Шекер махала в Пловдив, има също от Асеновград, Карлово, Кричим, Баня, Градина, Дълбок извор, Стряма, Белозем, Садово, Богданица, Първомай, Съединение.

ТОП 10 на учебните заведения по междинен брой точки от двата изпита:

1. МГ „ Акад. Кирил Попов ” - 185

2. СУ „ Св. Патриарх Евтимий ” - 147

3. ОУ „ Княз Александър I ” - 138

4. ОУ „ Алеко Константинов ”- 130

5. ОУ „ Душо Хаджидеков ” - 125

6. ОУ „ Кочо Чесетеменски ” - 124

7. ОУ „ Васил Левски ” - 123

8. СУ „ Софроний Врачански ” - 123

9. ОУ „ Райна Княгиня ” - 122

10. ОУ „ Яне Сандански ”- 117

На другия полюс измежду 10-те най-зле справили се са възпитаниците на Средното учебно заведение за възпитаници с повреден слух, четирите образователни заведения от етномахалите в Пловдив: ОУ " Панайон Волов ", ОУ " Пенчо Славейков ", СУ " Найден Геров ", ОУ " Димчо Дебелянов ", както и на ОУ " Никола Вапцаров " в Асеновград, ОУ " Христо Ботев " в Стамболийски, ОУ " Гео Милев " в Садово, учебните заведения в селата Баня и Паничери. Седмокласниците там са приблизително с сред 16 и 18 точки общо по двата предмета.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР