Седмокласникът Добромир Иванов, който е родом от Стара Загора, ще

...
Седмокласникът Добромир Иванов, който е родом от Стара Загора, ще
Коментари Харесай

13-годишен саксофонист ще солира в заключителния концерт на Джаз Форум Стара Загора 2019г.


Седмокласникът Добромир Иванов, който е родом от Стара Загора, ще взе участие в програмата по закриването на Джаз Форум Стара Загора 2019 година Добромир ще бъде най-младият участник в интернационалния Джаз Форум, който тази година се организира под мотото „ Осем стъпки към безкрая на джаза “. Младият гений е един от едвам тримата възпитаници, учещи алт саксофон в музикалното учебно заведение в Стара Загора. Той ще се причисли към редица локални и задгранични джаз реализатори, които в продължение на три дни ще огласят града на липите. Събитието се провежда от Община Стара Загора и Фондация Джазтет. Генерален спонсор е „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ - компанията, която ръководи една от най-модерните топлоелектрически централи на лигнитни въглища в Югоизточна Европа.

Основната стратегия на фестивала е на 6, 7 и 8 юни 2019 година в Античния конгрес в Стара Загора, само че още от 3 юни ще стартират подготвителни прояви като плана „ Джаз за деца “, майсторски класове на гостуващи актьори и джемсешъни. Всички осъществявания са с вход свободен.

„ С всяка минала година Джаз Форум Стара Загора е все по-чакан и посещаван от локалната общественост. И за нас е чест, че имаме опцията още веднъж да подкрепим това стойностно и към този момент стабилно във времето културно събитие, което обръща съществено внимание и на най-младите изпълнители”, разяснява Красимир Ненов, изпълнителен шеф на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.

На сцената на осмия подред Джаз Форум ще застанат гении от локалната общественост. Свои осъществявания ще показа младият квинтет „ Траяна Глас “ с вокален възпитател Лиляна Дойчева, актьор с дълготраен опит като част от емблематичната за България и Стара Загора групировка „ Траяна “. Фестивалът ще бъде закрит с осъществяване на Военен Биг Бенд Стара Загора. В програмата ще се включат още и международни джаз реализатори от Армения, Австрия, Съединени американски щати, Италия, Франция, Германия.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ постоянно поддържа многочислени начинания, ориентирани към устойчивото развиване на Стара Загора и Гълъбово, където е основана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4 милиона лв. за планове в интерес на обществото. През 2018 година компанията завоюва влиятелната премия за обществена отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски конгрес, за максимален размер нефинансови дарения.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР