Седмият модернизиран Су-25 беше доставен днес, около 13:00 часа в

...
Седмият модернизиран Су-25 беше доставен днес, около 13:00 часа в
Коментари Харесай

В авиобаза Безмер беше доставен седмият модернизиран Су-25

Седмият осъвременен Су-25 беше доставен през днешния ден, към 13:00 часа в авиобаза Безмер. Това е предпоследният аероплан от общо осем Су-25, планувани за ремонт, рационализация и удължение на ресурса в беларуското дружество " 558-ми авиоремонтен цех ".

Това оповестиха от Министерство на защитата.

Очаква се през февруари тази година да дойде и последният 8-и щурмовак от Беларус, според контрактуваните периоди сред двете страни.

Припомняме, че ремонтът на самолетите стартира през август 2019 година. За тази цел държавното управление обезпечи 82,510 милиона лв. на Министерство на защитата.

Тогава министър председателят Борисов съобщи, че ремонтът на самолетите ще разреши възобновяване на летателната им валидност и опазване на добитите отбранителни качества в интервала до придобиване на новия вид военен аероплан.

В края на юли 2019 година с гласоподаване в Народното събрание стана ясно, че Министерството на стопанската система няма да има решаващо въздействие при договорката за ремонта на моторите на съветските самолети Су-25. Това стана с приемането на второ четене на измененията в Закона за възбрана на химическото оръжие и надзор на токсичните химически субстанции и техните прекурсори.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР