Седмиците преди смъртта той получаваше медикаменти, за които никой не

...
Седмиците преди смъртта той получаваше медикаменти, за които никой не
Коментари Харесай

Христо Грозев е започнал разследване за смъртта на Алексей Навални

" Седмиците преди гибелта той получаваше лекарства, за които никой не му споделяше какво има в тях. Казваха му, че са антибиотици поради някакъв грип. " Това съобщи проверяващият публицист и непосредствен другар на Алексей Навални Христо Грозев пред bTV. По думите на Грозев не е комплицирано да се инсценира гибел по този метод, в случай че това е целта… изключително един човек, който е доста измършавял, в тежко положение.
 
" Паралелно работим върху това следствие и съм сигурен, че в околните месеци ще имаме отговор на въпроса по какъв начин тъкмо е бил погубен ", добавя журналистът. Вчера хиляди хора в Русия изпратиха Навални в последния му път, рискувайки да бъдат задържани. Опелото и погребението се състояха в Москва под викания " НЕ на войната " и " Русия без Путин ". В този ден Христо Грозев се елементарни от отдалеченост със своя другар.
 
Според журналистът събуждане измежду хората в Русия към този момент има и от ден на ден хора са срещу войната. Запитан за персоналните диалози с Навални, Грозев описа следното:
" Няколко дни, откакто той се беше съвзел физически след отравянето с Новичок, ние разкрихме опита за ликвидиране. И аз на една вечеря  го попитах: " в случай че ти имаше опция да се върнеш обратно във времето преди 20 години, и някъде на улицата да срещнем младия Путин, преди да е станал президент и имаше опция да го бутнеш в реката, условно да кажем, да го елиминираш от бъдещето – би ли го направил? Той се замисли единствено за секунда и сподели: " НЕ ", аз съм набожен човек и не съм аз, индивидът който може да постави края на живота на някого, в това число и на най-големия ми зложелател. И това казано няколко дни, откакто той е бил цел на ликвидиране. Това е най-голямата метафора какъв е – какъв брой е друг от Путин и за какво Путин се опасяваше от него ".
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР