Седмици, след като обяви раздялата си с Дукати в края

...
Седмици, след като обяви раздялата си с Дукати в края
Коментари Харесай

Хорхе Лоренсо спечели втора поредна победа в MotoGP

Седмици, откакто разгласи раздялата си с " Дукати " в края на сезона Хорхе Лоренсо завоюва втора поредна победа в MotoGP. Испанският водач победи в домашната си конкуренция за Гран при на Каталуня с доста мощна езда. За пети път в кариерата си в Кралския клас Лоренсо печели на пистата край Барселона след 2010, 2012, 2013 и 2015 година

Пилотът на " Дукати " изпревари с четири секунди международния първенец Марк Маркес, а трети приключи Валентино Роси. Лоренсо победи и в предходния кръг за Гран при на Италия на пистата " Муджело ".

Испанецът започва от полпозишън (първи за него с " Дукати " ), само че в първия завой беше изпреварен от Маркес и Андреа Яноне със " Сузуки ". Много бързо обаче Лоренсо се върна отпред и във втората обиколка изпревари своя съотечественик. Трети пък излезе Андреа Довициозо с второто " Дукати ".

Италианецът обаче падна в петия завой в деветата обиколка и отпадна от надпреварата. Довициозо не приключи за трети път през сезона, откакто напусна конкуренциите в Херес и Льо Ман.

Hammer it home @lorenzo99!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР