Седмицата започва с топло време, като в най-топлата част на

...
Седмицата започва с топло време, като в най-топлата част на
Коментари Харесай

От сряда ни очаква рязко захлаждане и сняг

Седмицата стартира с топло време, като в най-топлата част на денонощието в понеделник термометрите ще гонят стойности сред 13 и 18 градуса. Най-високи температурите ще бъдат в централните и западните региони на Северна България, както и в централната част на Горнотракийската равнина. Вятърът ще е мощен към и следобяд с пориви над 50 километра в час в съвсем цялата Дунавска низина и на югоизток в полите на Странджа. Както към този момент писахме, жълт код за мощен вятър  е разгласен в съвсем цяла България, без югозападните и южните области, написа pleven.utre.bg.

Първи снежен циклон с по-значителни превалявания у нас ще се развива в идващите дни над Централна и Източна Европа, предизвестиха в прогнозата за времето на Нова тв. Центърът на региона с ниско атмосферно налягане минава северно от страната.

След високи дневни температури във вторник денем, внезапно захлаждане по здрач и през нощта против сряда. Заради огромната разлика в атмосферното налягане, захлаждането ще стартира с доста мощни пориви напразно от северозапад. Температурите в западната половина на страната бързо ще паднат и преваляванията от дъжд ще минават в сняг. По планините и проходите ще има навявания – чакат се затруднения с трафика. Снежната завивка към края на работната седмица ще е сред 5 и 15 сантиметра в равнините, до 20-25 сантиметра в предпланинските региони и до 40-50 сантиметра в планините.

Рязкото захлаждане ще е изключително осезаемо, защото температурите ще паднат с 10-15 градуса и ще се задържат ниски до края на седмицата. Очакваме минимални стойности към минус 10 градуса през почивните дни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioneR III bb3377rr (преди 51 секунди) Рейтинг: 86 | Одобрение: -9 Яяяяжжжжттеее ми гггоооввннната, доккато си дддъррппам отт ccoohhiibbata и ппияя ууиискки за 300 лллеевва!!! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, трябва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР