Седмицата започва с тихо и слънчево време, с нормални за

...
Седмицата започва с тихо и слънчево време, с нормални за
Коментари Харесай

Седмицата започва с тихо и слънчево време

Седмицата стартира с безшумно и слънчево време, с естествени за месец май дневни температури сред 20 и 25 градуса. Сравнително по-топло ще е в западната половина на страната. Във вторник от запад ще се появят облаци, само че температурите ще продължат да вървят нагоре и ще са с градус-два по-високи.

В планините и двата дни ще са слънчеви, без изключително мощен вятър и с дневни температури сред 10 и 20 градуса. Около крайбрежието - ветровито с температури в ранния следобяд - сред 14 и 17 градуса в понеделник и с градус-два повече във вторник. Морската вода - от 13 градуса на север до към 16 по Южното Черноморие. Вълнението - едва, по-осезаемо на юг.

Сряда и четвъртък са дните, в които времето ще ни сервира следващия пролетен каприз с прекосяването на леден атмосферен фронт. В сряда се чакат следобедни превалявания с гръмотевици най-много в западните и централните региони на страната с риск от формиране на градушки. Валежите ще са относително краткотрайни, на моменти интензивни с внезапни пориви напразно. В четвъртък валежите ще са по-слаби и на по-малко места.

В петък и събота времето ще е топло с дневни температури в събота към 30 градуса. Облачността ще е динамична, само че превалявания са малко евентуални. В самия завършек на тази и в първия ден на новата седмица още веднъж се обрисува конюнктура с прекосяване на леден фронт. Ще е прохладно. Валежи се чакат от запад на изток в следобедните часове, на изолирани места ще са съпроводени с гръмотевици.

Превалявания, въпреки и по-незначителни ще има до сряда. 2-3 дни по-късно времето ще се успокои. Следващ интервал с пролетни превалявания – в дните към празника 24 май.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР