Седмицата започва с първата среща на кандидата на ГЕРБ-СДС за

...
Седмицата започва с първата среща на кандидата на ГЕРБ-СДС за
Коментари Харесай

Започна срещата на Мария Габриел от ГЕРБ-СДС и БСП

Седмицата стартира с първата среща на претендента на ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов с управлението на Българска социалистическа партия в зала “Запад " на Народното събрание, съобщи кореспондент на  " Фокус ".

В диалозите участват Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС. От Българска социалистическа партия участват водачът на партията Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Атанас Зафиров.

Разговорите протичат няколко часа преди президентът Румен Радев да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ. 

Припомняме, че предходната седмица Мария Габриел проведе срещи в Народното събрание с представителите на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и ПП-ДБ, с цел да запознае политическите обединения с целите ѝ като възможен предстоящ министър председател.

Мария Габриел започна диалога с това дали обединенията имат обща рамка и цели, търсейки сплотяващото в страната, което да утвърди престижа на страната. " Тази рамка е обща и търпи промени. Оставаме отворени за диалог. Достигаме до идващия стадий какъв може да бъде един кабинет? Бихте ли подкрепили експертно държавно управление? В името на разговора имам вяра, че въпросите би трябвало да бъдат задавани тук ", попита тя.

" Няма да ви е елементарно ", безапелационна бе Нинова. " Сбъркахте метода през цялото време, само че в този момент виждам, че има промяна. Не биваше да се предлага чисто партиен представител и вашата партийна стратегия. Нашата визия е за експертен кабинет, не политически. Задачите за нас са постоянно държавно управление и парламент, бюджет ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР