Седмицата започна с вятър, дъжд, а на места и със

...
Седмицата започна с вятър, дъжд, а на места и със
Коментари Харесай

Сняг, поледици и до 20 градуса в края на февруари

Седмицата стартира с вятър, дъжд, а тук-там и със сняг, като температурите останаха относително ниски.

"Започва тридневно стопляне. Последният по-топъл ден ще бъде в събота, когато температурите ще се движат сред 8 и 12 градуса, само че бързо следобяд ще стартира намаляване. И в случай че в столицата температурата е към 8°, то в неделя ще бъде 4° ", сподели синоптикът Петър Янков в студиото на "България заран " по.

Той акцентира, че в събота в западните региони се чакат валежи от дъжд, като ще има условия за поледици.

"В неделя ще има слаби превалявания от дъжд и сняг в планините. На фона на облачно време ще преминат почивните дни, билата на планините ще бъдат покрити. Така че феновете на белите спортове могат да практикуват своите обичани занимания на пистите, само че ще има понижена видимост ", добави Янков.

От другата седмица стартира по-продължителен интервал с повече слънце и утринни мъгли, както и понижена видимост в утринните часове.

"В планините ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще се движат сред 6 до 12 градуса. Така ще е до към 20 февруари. При тези синоптични ситуации доста постоянно се задържа мръсният въздух, получава се аномално систематизиране на температурите. На по-високите места е по-топло, в сравнение с в по-ниските. Едно от местата с такова задържане и с нарастване на замърсеността е София. Друго такова място е Русе, само че там ситуацията се утежнява при транспорт на въздуха от север и североизток поради промишлените предприятия от Румъния ", разяснява синоптикът.

Попитан за какво София и Истанбул се изключват от международните метеорологични карти, Петър Янков отговори: "София се изключва, тъй като се основават проблеми при чертането на изобари и изохипсите, които внасят разстройства. "

Той разкри, че към 20 февруари се чакат превалявания от сняг, само че те ще бъдат с пролетен привкус.

"След 25 февруари сензитивно ще се покачат температурите. Те ще доближат 18-20 градуса. Но въпреки всичко до 25 март зимата ще демонстрира наличие ", добави синоптикът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР