Седмицата започна с приятно топло време и слънце. Ако се

...
Седмицата започна с приятно топло време и слънце. Ако се
Коментари Харесай

30-градусова жега за първия учебен ден

Седмицата стартира с прелестно топло време и слънце. Ако се чудите по какъв начин ще се промени времето до първия образователен ден на 15 септември, упованията са за повишение на температурите в цялата страна. На места те ще трансферират 30 градуса.

Във вторник, 13 септември, в по-голямата част от страната вятърът ще остане северозападен, малко ще отслабне и ще бъде най-вече сдържан. Ще доминира слънчево време, с купеста облачност към и след обяд, вероятността за превалявания е дребна. Ще бъде относително хладно за интервала, с оптимални температури в множеството места на страната сред 20 и 25 градуса, а в сряда сутринта минималните - ще са сред 9 и 14 градуса, се споделя в седмичната прогноза - от 13 до 18 септември, на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), готова от синоптика Марияна Попова от Секцията " Прогнози на времето ".

В сряда, 14 септември, ще бъде най-вече слънчево. Вятърът краткотрайно ще отслабне и ще се смени със запад-югозападен. По-късно след обяд още веднъж ще бъде до сдържан. Ще стартира бързо и сензитивно стопляне.

В четвъртък, 15 септември, и в петък, 16 септември, ще доминира слънчево време, с раздрана висока облачност. На 15 септември утринните температури ще са сред 12 и 17 градуса, оптималните - в по-голямата част от страната, ще са над 30 градуса, тук-там в низините до 35-36 градуса. В петък ще се задържи с високи температури, изключително в югоизточната половина от страната. В Северна България ще има краткотрайни нараствания на облачността.

В събота, 17 септември, се покачва вероятността за превалявания и гръмотевици на повече места в страната. След обяд, с превръщане и увеличаване напразно от северозапад, ще стартира да нахлува студен въздух.

В неделя, 18 септември, дневните температури ще са доста по-ниски спрямо предходните дни. През по-голямата част от деня ще остане прохладно, въпреки че вятърът последователно ще отслабва. Облачността ще е променлива, тук-там ще превали, осведоми метеорологът от Национален институт по метеорология и хидрология Марияна Попова.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР