Седмицата на Уолстрийт завърши с позитивен тон, но ръстът в

...
Седмицата на Уолстрийт завърши с позитивен тон, но ръстът в
Коментари Харесай

Уолстрийт отново под натиска на политическите новини

Седмицата на Уолстрийт приключи с положителен звук, само че растежът в петък не стана освен това с изключение на стабилизиране на фондовия пазар след спадовете преди този момент. Щатските показатели затвориха седмицата с 1% понижение, което не е доста изменение и демонстрира единствено слабата реакция на икономическите вести сега. Всъщност, политическите събития от Вашингтон станаха определящ фактор в огромна степен за придвижването на Уолстрийт. Затова и европейските пазари се показаха малко по-добре.

Смяната на държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилерсън сложи под напън щатските показатели в очакване на нови рестрикции в свободната търговия. Този развой сграбчи вниманието на вложителите още с оставката на основния стопански консултант на Белия дом Гари Кон и беше заздравен от информацията за готвени нови ограничения против китайския импорт в Съединени американски щати. Все още няма конкретика към увеличението на цените и другите вероятни рестрикции против Китай, само че възбраната за придобиване на водещата щатска компания за произвеждане на чипове и съоръжение Qualcomm на сингапурската Broadcom върнаха подозренията, че Съединени американски щати потегля към съществени ограничавания на интернационалната търговия.

Американският показател S&P 500 не съумя да преодолее нивото от 2800 пункта. Пазарът среща известни компликации с това да продължи нагоре и да доближи нови върхове, с което да образува V-образно възобновяване от корекцията.

Алтернативата е двойно дъно, което значи, че показателите би трябвало да паднат в границите на две-три седмици преди още веднъж пазарът да тръгне нагоре.

Ако нито един от двата сюжета не стане факт в къс интервал, това ще значи, че икономическите вести към растежа, покачването на лихвите или на цените сочат обръщането на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР