Седмицата на Уолстрийт започна с нова рекордна стойност и поредната

...
Седмицата на Уолстрийт започна с нова рекордна стойност и поредната
Коментари Харесай

Рекорд на Уолстрийт и първи признаци на обръщане

Седмицата на Уолстрийт стартира с нова рекордна стойност и следващата липса на продължение на растежа по-късно. Инвеститорите остават положително настроени преди понижението на лихвите от Федералния запас, само че не са склонни да купуват с нови сили.

Причината за това е началото на публикуването на корпоративните доклади, които демонстрират най-вече по-добри резултати от прогнозите. Но би трябвало да се има поради, че прогнозите бяха занижени от влошаващите се преди този момент резултати на фирмите и анализаторите избраха да бъдат доста по-консервативно настроени.

Финансовият бранш в лицето на огромните банки сподели сложната среда за правене на бизнес при намаляващи лихвени равнища. Въпреки че Федералният запас още не е почнал с намаляването на лихвите, доходността на държавните бумаги понижа доста и това се отрази върху пазарните лихвени нива. Банките регистрират този факт в резултатите си, като по-силно се отразява върху районните финансови институции.

Съкращенията на разноски съумяват да покрият част от отрицателния резултат от намаляващите лихвени спредове, само че вложителите не пожелаха да купуват интензивно акциите на финансовите компании. Секторът се движеше редом с целия пазар през седмицата, само че изостава от покачването му от началото на годината. Няколко други бранша, обаче, демонстрират уязвимост. Това са главно циклични браншове като енергетиката, потребителските артикули и недвижимите парцели. Други, като показателят на фирмите с дребна пазарна капитализация Russell 2000 демонстрират уязвимост или прекъсват серията си на повишаване, което е отрицателен знак за целия пазар.

Лихвената политика е водеща за представянето на акциите. Централните банкери също се пробват да поддържат пазара, колкото и това да е надалеч от главната им функционалност. Ръстът на показателите в четвъртък се дължеше точно на мненията на един от американските централни банкери, който поддържа спекулациите за мощно понижаване на лихвите.

Пазарът одобри положително тази информация, която в следствие беше опровергана от Федералния запас с претекстовете, че думите на Уилямс са били изтълкувани погрешно. Това докара до изтриване на облагите от предходния ден и показателите в Съединени американски щати затвориха с понижение в края на седмицата.

Слабата търговия на рекордните равнища и последвалият спад не са към момента сигнал за превръщане на посоката на пазара. Те са ранен знак, че пазарът изчерпва силата си и следва промяна. Вероятно пазарът ще изчака съвещанието на Федералния запас в края на месеца преди да очертае посоката си на придвижване за август.
Автор: Цветослав Цачев, Елана Трейдинг
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР