Седмицата на модата в Париж стартира днес с дъх на

...
Седмицата на модата в Париж стартира днес с дъх на
Коментари Харесай

Седмицата на модата в Париж стартира с дъх на скандал

Седмицата на модата в Париж започва през днешния ден с мирис на скандал, като Balenciaga се пробва да преодолее неотдавнашните несъгласия, осведоми Агенция Франс Прес.

Седмицата на дамското облекло във френската столица приключва един забързан февруари в света на модата, който следва по петите Ню Йорк, Лондон и Милано.

Всички погледи са ориентирани към Balenciaga, чиято гореща серия внезапно завърши в края на предходната година с една зрелищно недомислена рекламна акция, която изглеждаше като отпратка към насилието над деца, представяйки деца с чанти с плюшени мечета, които имаха шипове и ремъци, заобиколени от предмети за възрастни като чаши за вино.

Balenciaga също по този начин трябваше да прекъсне връзките си с Кание Уест - който беше модел на последното ѝ ревю в Париж през септември - след спорните мнения на рапъра за евреите.

Скандалите нанесоха удар върху крайния резултат. Приходите на компанията майка Kering за четвъртото тримесечие спаднаха със 7%.

Като се извини на страниците на Vogue, креативният шеф на Balenciaga Демна даде обещание да се откаже от провокативния си метод и да се върне към основите на шоуто тази седмица в неделя.

" Реших да се върна към моите корени в модата, както и към корените на Balenciaga, а точно да прави качествени облекла, а не да основава имидж или звук ", сподели той.

В сряда ще се състои първото ревю на стилната къща на Пако Рабан след гибелта му на 88-годишна възраст по-рано този месец.

В събота ще се състои първото ревю на Вивиан Уестууд след гибелта на дамата през декември. В продължение на няколко години дизайните на нейната марка се ръководеха от вдовеца ѝ Андреас Кронталер.

Пиер Карден също се завръща в формалния календар за първи път от 25 години насам, след гибелта на създателя си в края на 2020 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР