Седмицата на мъжката мода в Париж, която приключи в неделя,

...
Седмицата на мъжката мода в Париж, която приключи в неделя,
Коментари Харесай

Седмицата на модата в Париж доказа: Заличават се границите между дамски и мъжки дрехи

Седмицата на мъжката мода в Париж, която завърши в неделя, мина още повече граници сред мъжкото и дамското облекло заради аргументи от на практика и търговски темперамент, оповестяват Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

 

Мъжките и дамските модели се показват дружно на ревюта и това е най-много по стопански аргументи, изясни прид Агенция Франс Прес Гърт Джонкърс, основен редактор на " Фантастик мен ". Според него е доста скъпо да се сътвори и показа сбирка, по тази причина мъжка и дамска мода са в едно ревю.

 

" Луи Вюитон ", " Ямамото ", " Кензо " и " Ами Пари " " сложиха картите на масата " - дамите дефилираха като част от мъжкото ревю.

 

Вече не се задава въпросът за кой от двата пола е дадена дреха, изясни пред Агенция Франс Прес Матийо Бобар Делиер, фешън публицист в списание " Ел ". Изданието, въпреки да е дамско, от ден на ден обръща внимание на трендовете при мъжете.

 

Въпреки заличаването на границите дизайнерите на мъжко първокласно облекло към момента рядко оферират поли и рокли за мъже.

 

На аления килим знаците на новата неустрашимост се обръщат от ден на ден към флуидността, към по-експресивните модели, пайетите. Такъв вид е облеклото на Тимъти Шаламе, който се появи с гол тил по време на кинофестивала във Венеция, както и на Брад Пит, който постави пола за премиера.

 

Гърт Джонкърс е благополучен да види, че модата завършва със прецизните граници. " Но въпреки всичко би трябвало да внимаваме - мъжката мода няма да стане нито артистична комбинация, нито евтина стока, в границите на която може да се облече каквото и да е ".

 

" Модните къщи могат да показват дамските модели на Седмицата на мъжката мода, до момента в който още работят по сбирките ", сподели Никола Деларю от Федерацията за висша мода - организацията, която стои в основата на парижката Седмица на висшата мода.

 

" Новите генерации и някои дизайнери отразяват трендовете в обществото и смесват кодовете на мъжкото и дамското облекло ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР