Седмицата беше натоварена откъм емоции, все пак не всеки ден

...
Седмицата беше натоварена откъм емоции, все пак не всеки ден
Коментари Харесай

Работодателите искат извинение от министъра като Русия – от Запада; манастирите не са изгоден бизнес; Лукашенко май се издаде

Седмицата беше натоварена откъм страсти, въпреки всичко не всеки ден ставаме очевидци на заигравка с Третата международна. Но и други неща и локални пагубни смехории ни държаха вниманието вкопчено в мисълта: „ вие шегувате ли се? “

Да забележим какво остана в предишното, само че ще ни държи влага и в бъдещето.

Отгоре надолу по веригата на значимостта за оцеляването:

Русия и НАТО.

Лукашенко: Войната е допустима единствено в случай че Беларус или Русия бъдат атакувани

Тука… ми се коства, че Лукашенко напряко се издаде по какъв начин ще стартира войната. Като през 1939 година, когато Сталин и Хитлер се разбрали по какъв начин да си разделят Европа и Финландия била дадена на руснаците.

Трябвало да си я завземат, та за мотив за война с мирните финландци съветската експанзия измислила не доста умното самоатакуване на граничен пункт. Избили личните си бойци и споделили, че са финландците. Някак си комфортно, през това време алената войска била напълно наоколо, за едни маневри и учения, ще каже човек… И те се обидили и взели, че нахлули във Финландия.

После яли доста пердах от финландците и се научили да ги почитат, като единствено ги плюят от разстояние, но другояче им имат страха.

Но влезнали през трийсет и девета. Казали, че са ги нападнали и влезнали.

Както и Хитлер, по същия метод, си измислил причина да влезе в Полша. Тия мустакатите и дребните на растеж не са изключително изобретателни.

***

Сега, тъй като Западът… простете, ГНИЛИЯТ Запад би трябвало да трепери от съветските заплахи… по този начин де… предизвестия, би трябвало да се срещнем с съветската военна мощност и боен талант.

Ами, срещаме се. Я, да забележим:



Освен, че изкараха акъла на рибата, за малко и да се самоунищожат.

Тия не са толкоз рискови, в случай че се опитат да създадат нещо, щото, нали… но са рискови да не вземат без да желаят да създадат нещо, я да се облегнат на аленото копче, я да сътворят нещо сходно.

Накрая ще се окаже, че би трябвало да пазим руснаците от самите руснаци.

Като приказваме за Русия и НАТО, можем умерено да отбележим, че, може би за първи път в новата ни история, сме на страната на спечелилите.

Клубът на приятелите на Русия е формиран от Северна Корея, Сирия, Иран, може би Куба и няколко български русофила.

Мисля че не е нужно да си талант или да познаваш геополитиката радикално, с цел да схванеш кой е печелившият тим.

А, в случай че въпреки всичко, видиш имената „ Северна Корея, Сирия, Иран, може би Куба “ и си кажеш: „ мѝ да!—ей тва е мощ! желая и аз там! “, може би е време да си смениш антидепресантите или да отидеш да си вземеш хонорара от посолството. То е ясно, че по карта не ви ги изплащат. Не, не с цел да не ви заловен „ в крачка “, а щото и вие, и работодателите ви не боравите с нищо по-сложно от елка. Банкоматите са ви комплицирани.

***

Рилският манастир (който, самичък по себе си, ми е извънредно обичан! да се знае) е въвел режим на отоплението, тъй като им е висока сметката и чакат обезщетения от страната. От една партия, дето управляваше до наскоро, споделиха, че по тяхно време църкви и манастири НЕ затворили даже по време на страшната пандемия.

Сега… аз не бих се хвалил с такова нещо…

Но и да не пропущаме обстоятелството, че колкото по-напечено става в една полудемократична страна от вътрешни проблеми, толкоз повече се обръща към „ духовното “ под формата на религиозни здания и веене на религиозни „ обичаи “. В Русия, да вземем за пример, към този момент на самите руснаци им писна от градежа на нови църкви. Там не можеш колата да си оставиш на тротоара, че току виж под нея почнала да се издига постепенно някоя черква. По нам-си-колко на квартал имат. Човек ще рече, че са по-духовни от Далай Лама и по-религиозни от вселенския патриарх.

А в Турция пък…

Взимам един откъс от Дойче Веле:

„ Преди пет години Сезен Аксу възпя Адам и Ева, наричайки ги „ незнаещи “. До този миг никой не се беше възмутил от този факт […]Сред критиците е и Ерол Булут, който направи изказване за медиите пред постройката на съда в Истанбул: „ Всеки, който нападна нашата вяра, нашата религия и нашите полезности, би трябвало да знае: това към този момент не е остарялата Турция. Исполинът се пробуди. Уважаеми жители, свещените трудове споделят, че същинската религия и фалшът вечно ще си останат врагове. Ние стоим на страната на вярата. Ние сме бранителите на тази религия […]По време на петъчната молитва в джамията президентът Ердоган се изрази още по-радикално: „ Никой не може и не трябва да изрича обиди против светия Адам. Ако някой въпреки всичко го стори, наш дълг е да му изтръгнем езика от устата”, сподели президентът”.

Басимус, а?!

Първо: пет години никой не се сеща да се сети. После идват проблемите за турския султан, лирата му поевтиня толкоз, че българите се оказаха богаташи в страната му, та всякакви хора сетиха, че някаква певица обидила пророка.

След това: няма пет-шест по въпроса, ще му изтръгва езика от устата тоя демократичния султан.

И, несъмнено, класическото: „ Всеки, който нападна нашата вяра, нашата религия и нашите полезности “…

… дали е страна с ислямски султан или с християнски султан, има ли „ султан “ отпред, постоянно се стига до това.

Тия изброените „ вяра, религия и полезности “ в никакъв случай нямат доста ясни граници и постоянно се оказва, че който каже неприятна дума за султана, някак си в предишното ги е погазил тия полезности. Случайно, но по този начин стават нещата.

Но да се върнем на Рилския манастир, който, както споделих, аз доста обичам още от дете.

Направи ми усещане следното в новината: „ Епископ Евлогий изрази вяра, че през февруари Рилският манастир ще получи обезщетения от страната и за предходните месеци. Въпреки, че огромна част от бизнеса към този момент получи помощи през октомври, Светата обител към момента не е получила никаква поддръжка от страната “.
„ огромна част от бизнеса “...?

Ъ?

Щото, в случай че е „ бизнес “, дали не е време тогава да стартира църквата да заплаща налози? В същия този Рилски манастир, в миналото средище на духовното, а през днешния ден средище на търговийката, има заведения, магазини, заведения за хранене, има хотелска част, половината гора в прелестната Рила е благосъстоятелност на манастира. Хората вършат дарения, дарения, дарения, а най-после – отново са пред банкрут. А, отново да припомня, даже не заплащат налози.

„ Света обител “ ООД…

***

И за десерт:

Тристранката.

Работодателите желаят опрощение като Путин от Запада. Че бил споделил, че са некадърни. Ама несъмнено, че са афектирани. Защото, в случай че служащите ти нямат пари за гащи, а на доктор последно са ходили на военната комисия през осемдесет и шеста, а ти си сменяш мерцедеса с бентли за седми път, не може да се каже, че си несръчен. Думата е друга. Не желая да употребявам съпоставяне с човешки органи и елементи, само че някак си естествено натам си тегли.

Е, има и некадърни, би трябвало да си признаем.

Но дали си несръчен или просто лаком г*з, каква е файдата от компанията ти, щом плащаш по 500-600 лв. на хората за по 12 часа работа, а ги караш да ти се подписват, че работят на 4-часов работен ден и плащаш смешни осигуровки, в хазната от теб не влиза нищо с изключение на насмешки, а чиновниците ти нямат пари за храна и сметки?

А страната не стопира да подкрепя бизнеса, в това число с тока, преди имаше повече „ наши “ компании, които се подкрепяха, това е по този начин. Но и „ работодателите “ в тая страна не са формирани от „ инцидентни “ компании.

Поповете с лимузините и „ бедните “ работодатели, дето пà са и афектирани, нещо взеха доста да се катерят по търпението на хората. Аз персонално доста се веселя, че министърът ги е нарекъл некадърни.

То от една страна да криеш осигуровки и налози, да имаш „ човек в […] “, а от друга пък хептен и налози да не плащаш, и ПАК да си закъсал… то не е несръчност, оттатък това е.

Мен персонално доста повече от киселяците и поповете ме вълнуват ето тези хора:

Омбудсманът предизвести, че центрове за хора в риск затварят порти поради сметките за ток и газ

Дори няма да си върша труда да изяснявам по какъв начин в миналото църквата е имала това обвързване към хората, а не да отваря хотели и заведения за хранене, и магазини за сувенири.

Цитат: „ Така на процедура е застрашено естественото действие на този тип услуги и съществува действителен риск от утежняване на поддръжката за хиляди хора в уязвимо положение[…] заложените средства се оказват извънредно незадоволителни за естественото действие на обществените услуги. А получените обезщетения от 110 лева за мегаватчас са били отпуснати единствено за октомври и ноември м.г., само че не и за идващите месеци “.

Това е приоритет. Токът на поповете, които взимат наем от заведения за хранене, барчета и имат половината гора на свое име – не. Както и радините безредици на някакви хора, които киселеят, че третата им кола ще бъде нормално Бентли, а не Ламборгини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР