Седмица след седмица резултатът от двата проведени един след друг

...
Коментари Харесай

Когато извикаш антисистемен техник за бойлера

Седмица след седмица резултатът от двата извършени един след различен парламентарни вота е поредност от въпроси. През предходната главният беше: ще бъде ли показано пред президента държавно управление и какво. През тази, когато вторият препоръчан от " ИТН " кабинет бъде подложен на гласоподаване в Народното събрание, ще бъде определено или не, -как и с каква настройка на гласовете. И надлежно - по какъв начин ще се развият събитията, в случай че няма държавно управление, или по какъв начин и с чия поддръжка то ще ръководи, в случай че има. Паралелно тече и акция с нарочване на виновници за възможните трети избори.

Така наподобяват отдавна събитията с " поемането на отговорността " за властта. На първите избори, когато остана втора на фотофиниш с ГЕРБ и това единствено по себе си провокира еуфорично очакване за смяна, групировката на Слави Трифонов върна мандата незабавно, като парещ картоф, прехвърляйки отговорността на " народа " - че не ги е подкрепил задоволително, с цел да ръководят. Не беше изработен даже опит за намиране на някакъв управнически формат. Вторият човек в партията Тошко Йорданов прикани народа да гласоподава още един път, с цел да им обезпечи нужните 121 народни представители, с които да си ръководят сами.

През юли партията на Трифонов приключи първа, отново на фотофиниш с ГЕРБ, само че отново не получи това, което искаше. Народите си останаха повече от един в политическите си желания. Отговорността за държавното управление бързо стартира да се трансферира на другите, както и виновността за възможните трети избори.

И на двата вота - през април и през юли, както и в продължение на цялото " протестно " минало лято нарочените за отговорни огласяваха ясно какви са политическите им цели. Което не може да се каже за спечелилите.

Още през декември предходната година " Демократична България " да вземем за пример разгласява компактен вид на предизборната си платформа за - с целите, за които ще търси взаимоотношение в Народното събрание. Следящите политическите процеси несъмнено към този момент са ги научили наизуст - очистване на корупционните мрежи на ГЕРБ, разграждане на механизмите за систематичното подмолно въздействие на Движение за права и свободи в стопанската система, правораздаването и медиите, дълбока промяна на правораздаването с преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев и на сегашния състав на Висш съдебен съвет, радикална смяна на процедурите за избор на членове и ръководители на регулаторните и контролните органи и така нататък

Смяната на този модел беше главното искане на митинга, в който интензивно участваше и обединението към платформата на Мая Манолова и беше намерено подсилен от Българска социалистическа партия. Новоучредената партия на Слави Трифонов разгласи най-общо задачата за " изчегъртване " на ГЕРБ от властта. Всичко това даде мотив трите нови обединения да бъдат наричани " партии на смяната ", от която се очакваше да постави край точно на модела на ГЕРБ-ДПС. Резултатите от изборите постановиха търсене на болшинство за тази смяна, което обективно може да включи и Българска социалистическа партия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР