Седмица след отстрелването на китайския шпионски балонПредстои събиране и анализ

...
Седмица след отстрелването на китайския шпионски балонПредстои събиране и анализ
Коментари Харесай

Неидентифициран летящ обект свален в Канада

Седмица след отстрелването на китайския шпионски балон
Предстои събиране и разбор на отломките

Неидентифициран обект е бил свален, до момента в който прелитал над северозападната част на Канада, заяви министър председателят на страната Джъстин Трюдо, съобщи Би Би Си.

„ Самолети на Канада и на Съединени американски щати бяха изпратени на място. Американски изтребител Ф-22 стреля и порази обекта “, сподели Трюдо.

Предстои канадските сили да приберат и проучват отломките от сваления обект, добави Трюдо.

Подробности за това какъв е бил обектът не бяха обявени. Канадската министърката на обраната Анита Ананд уточни единствено, че е бил с цилиндрична форма. Той представлявал евентуална опасност за самолетите на гражданската авиация, летял на височина от 4,2 км, навлязъл нелегално в канадското въздушно пространство, бил свален над Юкон, на към 160 километра от границата на Канада със Съединени американски щати, над територията на Канада, добави Ананд.

В петък американските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили по заповед на президента Джо Байдън неидентифициран обект над Аляска, за който бе обявено единствено, че е бил с размерите на дребен автомобил, прелитал е на огромна височина и изглеждал безпилотен.

Миналия уикенд с американска ракета бе свален над Съединени американски щати китайски балон, за който Вашингтон твърди, че е бил шпионски, до момента в който Пекин упорства, че е бил метеорологичен.

Междувременно се разбра, че американското Управление за гражданско въздухоплаване е затворило част от въздушното пространство на US щата Монтана за действия, свързани с министерството на защитата. Не стана ясно дали мярката е обвързвана с други балони или прелитащи обекти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР