Седмица след опустошителните земетресения в Турция и Сирия надеждата за

...
Седмица след опустошителните земетресения в Турция и Сирия надеждата за
Коментари Харесай

Седмица след трусовете в Турция и Сирия: Броят на жертвите надмина 35 000

Седмица след опустошителните трусове в Турция и Сирия вярата за живот под камарите срутени здания не стихва. Макар рядко спасителите съумяват да се натъкнат на живи хора.

На доста места избавителните интервенции обаче стопират и стартира почистване.  В понеделник са били извадени живи няколко души. Баба, майка и щерка от едно семейство са били извадени в област Антакия. 

Чудо и в Ислахие, провинция Газиантеп. 40-годишната Сибел Кая, която беше под руините на 5-етажна разрушена постройка в Ислахие е била избавена в 170-я час.

Екипи извадиха от руините и в Бесни, Адъяман, 60-годишна жена, прекарала там 166 часа. 44-годишната Найме, от Адияман, също е била избавена на 165-ия час.

Седемгодишният Мустафа беше избавен в провинция Хатай, откакто беше блокиран под руините в продължение на 163 часа.

Наравно с лъча вяра за живот нараства и броят на жертвите. В Турция и Сирия починалите са близо 36 000, отбелязва Ройтерс. 

Спасители от България са измежду продължаващите издирването на оживели.

Турските служби за сигурност арестуваха минимум 64 лица, обвинени в разграбване на засегнатите от земетресенията в южната част на страната здания, заяви турският министър на правораздаването Бекир Боздаг, представен от Анадолската организация.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР