Седмица след като Кубрат Пулев бе лишен от право да

...
Седмица след като Кубрат Пулев бе лишен от право да
Коментари Харесай

И Тервел остана без право да боксира в Калифорния

Седмица откакто Кубрат Пулев бе лишен от право да боксира в Калифорния поради свадите към целувката с Джени Суши, инспекция на „ Тема Спорт” откри, че ориста му е последвана и от Тервел Пулев. Изненадващо бронзовият медалист от Игрите в Лондон 2012 също е получил възбрана да взе участие в професионални срещи на територията на този щат. 36-годишният софиянец победи по точки Мич Уилямс, регистрирайки 13-ия си следващ триумф (11 с нокаут). При един от следващите удари в тялото на американеца обаче Тево счупи костица на лявата си ръка.
 Тервел Пулев победи Мич Уилямс в Коста Меса @@@

Оказва се, че точно това е и повода българинът да бъде лишен от спортни права за Калифорния. Според локалния закон при фрактура на ръката всеки един боксьор получава най-малко 180 дни за възобновяване. Това мигновено го стопира от опцията през този интервал да получи лиценз и да се състезава на територията на щата. В статистиката на Пулев в реномирания уебсайт Boxrec.com e маркирано, че той няма право да боксира в Калифорния до 19 септември 2019-а.

„ Ние също ги попитахме каква е повода. Отговориха ни, че е поради счупването на ръката. Целта им е да предпазят боксьорите, с цел да може фрактурата да зарасне хубаво. Това е времето, което дават там. Няма никаква друга причина”, разяснява обстановката пред „ Тема Спорт” Тервел Пулев.
 Тервел Пулев победи Мич Уилямс в Коста Меса @@@

На този стадий към момента не е ясно по кое време тъкмо най-хубавият ни боксьор в полутежка категория, притежател на пояса на Европейски Съюз, ще се завърне на кръга. Очаква се възобновяване му да продължи до края на април, след което той да възобнови дейни тренировки. Амбицията на мениджъра Ивайло Гоцев е Тервел да може да направи основния мач на галавечер в зала „ Конгресна” в Пловдив. По всяка възможност това ще се случи при започване на юни, като не е изключено дуелът да бъде за европейската купа.
 Тервел Пулев победи Мич Уилямс в Коста Меса @@@

Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР