Седмица след кървавия инцидент на мача Левски – ЦСКА, един

...
Седмица след кървавия инцидент на мача Левски – ЦСКА, един
Коментари Харесай

Пострадал от бомбичка жандармерист отново охранява дербито

Седмица след кървавия случай на мача Левски – ЦСКА, един от потърпевшите жандармеристи - Петър Иванов, през вчерашния ден още веднъж бе на пост, с цел да охранява същото дерби.

Част от подготовката за мача е инструктажът преди него. Тук камерата остава на разстояние, с цел да не запише точните разпореждания.

„ Това е моята работа. Случката от предходната седмица ми се е отразила дотолкоз доколкото ми е нанесла някакви вреди върху лицето и върху окото, другояче като душeвност не ми се е отразила или най-малко не мога да кажа, че ми се е отразила. Приемам я като част от нещата, които аз, тръгвайки на работа, съм с ясната мисъл и концепция, че може да се случат, че мога по някакъв метод да пострадам”, декларира Петър Иванов.

Вероятно и поради това жандармеристът избира вместо да се връща към сцените на принуждение, към тези на мъжество.

„ Аз считам, че вършим положителни каузи и това ми е мотивацията. Мога да дам за образец 2005 година, когато сме избавили доста хора по време на наводнението. Богров, Нови Искър, Куманица. Имаше уплашени хора, доста уплашени хора”, споделя Иванов пред NOVA.

Но дербито не му прави усещане. Защото е охранявал на доста мачове. Фен е на Левски.

„ Тренирал съм дълго време в Левски. Прекарал съм повече от 15 години по залите на Левски като играч по бокс”, споделя Петър Иванов.

И тъй като бомбичка от почитател рани негова колежка и него, има една молба.
„ Да гледат мача повече и да не вършат неща, за които могат да съжаляват”.

В знак на поддръжка към жандармеристката Гергана Зашева, чието око беше оперирано, сътрудниците ѝ носеха стикери с апел – „ Не на насилието на стадиона”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР