Седмица след изключително успешната Световна купа по художествена гимнастика в

...
Седмица след изключително успешната Световна купа по художествена гимнастика в
Коментари Харесай

Турнирът за Купа "София" стартира с големи очаквания към ансамбъл-девойки

Седмица след извънредно сполучливата Световна купа по художествена гимнастика в София, на която българските представителки завоюваха 9 медала, 6 от които златни, е време за идващото предизвикателство.

Среща на шампионата за Купа " София " ще си дадат едни от най-хубавите подрастващи гимнастички. На 4 и 5 април те ще изиграят съчетанията си, с цел да дефинират победителките в многобоя. Финалите на обособените уреди за самостоятелните представителки и ансамблите е на 6 април и ще бъдат излъчени директно по RING, на уеб страницата btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG.



Големите упования за положително показване на шампионата са ориентирани към ансамбъл-девойки. Камелия Петрова, Мария Стаменова, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова, Александра Василева, Сузан Пуладиан и Кристина Кърчева създават съчетанията си с 5 ленти и 5 топки под движимостите директиви на Вяра Ваташка и помощничката ѝ - бронзовата медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио де Жанейро Цветелина Найденова.

В края на февруари 2021 година девойките завоюваха три сребърни медала на Гран при в Москва. През тази година тяхната огромна цел е положително показване на европейското състезание във Варна през юни 2021 година На шампионата за Купа " София " те ще си съперничат с 15 ансамбъла.

Снимка: БФХГ

При девойките-индивидуално присъединяване са декларирали 58 гимнастички. България ще бъде показана от Жана Пенчева, Дара Стоянова, Никол Тодорова, Ивон Бошкилова, Виктория Георгиева, Виктория Пенева и Моника Младенова, които се приготвят под управлението на Райна Тошева.

При дамите ще забележим на килима Татяна Воложанина, Ева Брезалиева, Стилияна Николова, Лъчезара Пекова, Леонор Божанова, Радина Томова, София Иванова и Никол Атанасова.

Снимка: БФХГ

Само по две представителки на страна могат да се класират за финалите на обособените уреди. Те са във вторник (6 април) и може да ги гледате директно по RING, на уеб страницата btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР