Седмица преди крайния срок за регистрация на листите на партиите

...
Седмица преди крайния срок за регистрация на листите на партиите
Коментари Харесай

Вотът на 2 октомври: Част от партиите са готови с водачите в листите


Седмица преди крайния период за регистрация на листите на партиите и обединенията за изборите на 2 октомври - някои от партиите са подготвени с водачите си, а други – към момента не.

От листите изненадващо отпаднаха водачи от предишните избори.

Бившият шеф на кабинета " Петков " Лена Бориславова няма да е част от листите за депутати на " Продължаваме промяната ". Тя заяви за решението си през вчерашния ден посредством пост в обществените мрежи.

" Да се занимаваш с политика в България има своята цена. Аз нямам право да я трансферира върху екипа и работата на " Продължаваме промяната ".

Днес я последна още едно знаково лице на " Продължаваме промяната " и консултант на някогашния министър председател Петков. Яна Балникова разгласи, че няма да продължи да се занимава с политика заради " напълно персонални аргументи ".

" Заради моето излизане от политиката се постанова и изборът на нов лидер на листата на Продължаваме Промяната за област Габрово. С интерес проследявам какво ще е окончателното решение на управлението на партията за листата за Габрово ", написа тя

От “Продължаваме смяната ” споделиха за bTV, че към момента разискват имената на водачите и редят своите листи за предварителния избор

Все още не е ясно дали отцепниците от Има Такъв Народ ще оглавят листи на Политическа партия.

От " Демократична България " към момента приготвят листите си.

От свои източници bTV научи, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е лидер на листите в 25 МИР и в Пловдив, Десислава Атанасова – в Русе, Костадин Ангелов във Велико Търново.

“Нашите листи са подготвени, над половината от младежите са на избираеми места. Направили сме една сплав сред знаещи, можещи, мърди и млади, дразновени, красиви ”, сподели Борисов.

По неофициална информация Дани Каназирева може да бъде преместена от листите от Пловдив област в Пловдив град, тъй като е била регионален шеф и е вероятен претендент на партията за кмет на града следващата година.

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов най-вероятно ще оглави листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в 23 МИР.

“Листите се редят, не сме почнали да записваме, тъй като търсим най-хубавите претенденти ”, сподели Христов.

Водач на листата на левицата в Хасково ще е някогашната шефка на ДКК Смиляна Нитова. От Българска социалистическа партия към момента не са си намерили лидер за Кърджали и Перник, а в четвъртък ще вземат дефинитивно решение.

От Има Такъв Народ ще са подготвени с листите си в петък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР